Vakantiewerk…..

.....zou dus ook voor kinderen moeten eigenlijk.....

…..zou dus ook voor kinderen moeten eigenlijk…..

Een paar dagen geleden las ik in onze krant een artikel waarin ouders werd aangeraden hun kinderen in de vakantie “bij te spijkeren”. Nou, ik wilde wel eens weten wat daarmee werd bedoeld. Het bleek, dat het bedoeling was dat voorkomen werd, dat ze na de vakantie te veel achterop geraakt zouden zijn met de lesstof. Dat zou teveel bijspijker-werk opleveren voor de meesters en juffen. Het zou wel zes weken kunnen duren voordat de kinderen weer op het niveau terug waren van vóór de vakantie.

Raar, hè? Bij ons was vakantie vroeger gewoon vakantie. Maar wij hadden ook genoeg ruimte in ons hoofd om vast te houden wat we eenmaal geleerd hadden. Ik denk, dat de kinderen van nu zoveel aan en in hun hoofd hebben, dat alles dat je niet direct nodig hebt op een laag pitje komt. Games, films, You Tube en vlogs vullen de hersenpannetjes. Ik kan het helemaal verkeerd hebben, hoor, maar dat denk ik maar zo.

Ik herinner me nog wel, dat onze oudste dochter, liggend op haar buik in de tent, sommetjes aan het maken was. Ze was rekenkundig wat achterop en had wat tentwerk meegekregen van school. Ze vond dat geen bezwaar en wij ook niet. Maar na een half uurtje klapten we het schrift dicht, stopten het in de opbergzak van de tent en dat was het wel. Hoe het na de vakantie met het niveau stond kan ik me totaal niet herinneren Misschien dat zij het nog weet, maar het is helemaal goed gekomen! Haar opleiding is prima verlopen en ze weet precies wat er op haar rekening staat en hoe ze d’r aan komt, ha, ha…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)