Winderig…..

de wind van voren of van achteren.....?

Wij luisteren en kijken nogal eens naar Belgische zenders. Op de radio omdat ze goeie muziekprogramma’s hebben en op de televisie omdat we dan Baantjer kunnen zien zonder de hinderlijke reclameonderbrekingen en ze hebben leuke quizzen.

Op zondagavond zien we “Pappenheimers”, leuk gepresenteerd en ik weet niet wat ’t is, maar ik vind Belgen leukere kandidaten. Niet zo bloedserieus als hier, waar een deelnemer aan een quiz, die het wat minder goed doet, de volgende dag nauwelijks naar z’n werk durft en als ie toevallig leraar is, niet naar school. Zo’n Belgische quiz is gewoon gezellig.

Nou, vanavond moesten de koppels van Pappenheimers anagrammen oplossen. Ze waren best moeilijk. Eén daarvan was, let op : “malle laxeerwind”. Ze kregen er nog een omschrijving bij: kroonpretendent, ook weer zo’n mooi woord, dat je hier nooit hoort. Piekeren, piekeren….en wat bleek de oplossing? Willem Alexander. Malle laxeerwind. Wij vonden het wel geestig…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)