Mills, tulips and wooden shoes….

overal, overal......

“Die stomme Hollanders zitten ook óveral!”, mopperde mijn Australische zus, toen ze met een vriendin van Hollandse makelij in de rij stond om af te rekenen bij de supermarkt. Die vriendin had namelijk net gezegd: “Moet je kijken, de schoenen van die vrouw! Daar wil je toch niet mee begráven worden?”. Waarop de desbetreffende dame zich omdraaide en zei: “Vindt u?”. Ze schaamden zich te pletter en dat mag dan ook wel. Ze hebben zich voorgenomen om zich voortaan iets minder luidruchtig te bedienen van de Nederlandse taal in openbare gelegenheden.

M’n zus vertelde, dat ze naar een jazzconcert was geweest met ’n vriend. Het was er enorm druk en ze vonden ieder apart een zitplaats, niet zo erg gezellig, maar ’t was niet anders. Nu maakt mijn zus nogal makkelijk contact dus had er geen moeite mee om met de vrouw, die naast haar zat een heel verhaal te beginnen. Het was een indisch-uitziende mevrouw die, uiteraard in het Engels, begon te vertellen over haar kinderen en kleinkinderen, waar ze woonde en zo en tenslotte aan mijn zus vroeg waar ze vandaan kwam. “Oorspronkelijk uit Holland”, antwoordde die ook in het Engels. “Adoe, dan kunnen wij toch Nederlands praten, ja?”, zei de vrouw, ene Inez uit Den Haag.

“Het was ineens of ik Couperus zat te lezen!”, vertelde m’n zus, die er dus een kennis bij heeft. Omdat ze in de buurt woont gaan ze volgende week samen lunchen. Die Hollanders zitten ook óveral……!

2 reacties op “Mills, tulips and wooden shoes….

 1. Anoniem

  april 29, 2004 at 1:18pm

  Bij het zoeken naar de site van Casa Clarezia kwam ik op jullie site terecht. Vorig jaar op deze tijd zaten wij er ook en af en toe zingen we nog eens: “Bald kommt der Hans nach Haus, freut sich die….”. Het was een heel leuke week en ik hoop dat jullie er weer een vrolijke boel van maken.
  Met vriendelijke groet,
  Anne

 2. loeffie

  april 30, 2004 at 10:43pm

  Leuk om te lezen van die schoenen, maar niet om mee te maken op dat moment. Daarna zullen ze wel gelachen hebben….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)