Het containerincident……

incident....

Het was bijzonder gezellig bij de buurtbarbecue, helemaal omdat we zo geboft hebben met het weer. Dat heeft zo moeten zijn. En ik weet nu eindelijk ook wie precies bij welk huis hoort. Er zijn de laatste tijd nogal wat jonge gezinnen in onze buurt komen wonen en dan loop je wel es wat achter. Van een dreigende vergrijzing is hier absoluut geen sprake meer en dat is leuk.

Ik hoorde in het voorbijgaan nog een mooi verhaal, dat de buurtgeschiedenis ingaat als “het container-incident”. We hebben bij de huizen, zoals in vrijwel heel Nederland, denk ik, een grijze en een groene container. De meeste mensen zetten de avond voor de ophaaldag hun bak aan de weg. Zo ook een van onze buurvrouwen, die echter ontdekte, dat een onverlaat er in haar grijze bak nog een zak vuilnis bij had gedaan. Een zeer brutale actie en dat meldde ze verontwaardigd in de buurt. “Nou zeg, moet je nou ook nog in een slaapzak bij je bak gaan liggen om te voorkomen, dat iemand zoiets doet?”. Er zit een code aan de zijkant van de bak en je wordt afgerekend op elke “kiep” van de ophalers. Vandaar.

Toen kwam een overbuurman vertellen dat hij degene was die zo berekenend bezig was geweest. “Ik dacht, daar kan nog wel wat bij”, zei hij. Nou, in zo’n buurtje wonen wij dus. Iemand doet iets a-sociaals en is dan zo sociaal om dat te komen opbiechten. Hij kwam met een bos bloemen, al zingend: “Het spijt me….”( dat schijnt een lied te zijn, ik ben niet zo thuis in het genre!) haar tuinpad oplopen. Nou, op zo’n man kun je toch niet boos blijven? Wat nou duurder is: zo’n “kiep” of een bos bloemen, ik zou het niet weten, maar ik vond het een leuk incident…….!

1 reactie op “Het containerincident……

 1. Brillie

  augustus 22, 2005 at 11:58pm

  We hebben een grijze, groene, gele, blauwe en voor de winter krijgen we nog een witte container erbij.
  We moeten te verlopen om te stallen, aan de ring. En ik ga der echt niet bij zitten. Trouwens, we waren wel in het begin onze container kwijt.
  Iemand zag onze zeven voor hun zeven aan. Maar toch vreemd he? Twee grijze bij je eigen deur.
  Toch weer goed gekomen. Trouwens als je em kwijt bent moet je eerst politieaangifte doen. Je lacht je rot. Wat een papierwerk. Net voor het posten, kwam de container naar huis.
  Mmmmm. Die weglopers ook.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)