Is een rijbewijs wel een rijbewijs….?

Wij delen al een poosje onze auto met onze zoon. Tot beider tevredenheid, maar nu is hij weer toe aan een eigen automobiel. Hij heeft er een op het oog, niet helemaal nieuw, maar wel een waar van alles op en aan zit. Ook een trekhaak. Alleen mag hij daar niks áán hangen, want hij heeft geen E op zijn rijbewijs.

Hoewel hij half zo oud is als ik en deze vrouw dus al heel wat langer rondrijdt in een auto dan hij, heeft hij beroepsmatig vele honderdduizenden kilometers meer gemaakt dan ik.

Toch mag ik een aanhangwagen of caravan achter mijn auto hangen en er mee gaan rondcrossen, terwijl ik daar totaal geen ervaring mee heb en alleen al bij de gedachte daaraan peentjes zit te zweten, terwijl het voor hem een eitje zou zijn.

Die E op mijn rijbewijs zou er verkeersveiligheidsgewijs helemaal niet mogen staan. Raar toch? En hij kan hem niet van me overnemen, die E! Hij mág ‘m hebben, voor niks…..

***Updeetje: Smile van www.inkt.org maakte me al wat wijzer en ik las het nu ook op een website: met B ben je alleen wat beperkt qua gewicht van je aanhangsel, maar ik mag dus evengoed met m’n BE met een joekel van ’n caravan aan de haal. Als ik dat zou willen dus….

3 reacties op “Is een rijbewijs wel een rijbewijs….?

  1. Smile

    september 25, 2006 at 8:37pm

    Maar je mag best iets achter je trekhaak hangen hoor, met B alleen. Een eenpaardstrailer bijvoorbeeld, maar dan wel zonder paard. Of een aanhanger als ie de x aantal kilo’s niet overschrijdt.

  2. brillie

    september 26, 2006 at 11:45pm

    Regels zijn regels. En gedane rechten kan je niet zo maar afpakken. Hoewel ik het wel graag zou doen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)