Match of the Day…..

Op de BBC kijken we vaak naar het sportprogramma “Match of the Day”. Gary Lineker, zelf gerenommeerd voetballer geweest, presenteert dat meestal en doet dat met veel humor. Net als hier zitten er dan als gasten trainers bij of voetballers. Ik heb vaak moeite om die lui te volgen, omdat ze een soort Engels spreken dat je hier niet leert op school. Het is maar goed dat het maar over één onderwerp gaat: voetbal. Dat scheelt dan weer in het kunnen volgen van het verhaal.

Gisteravond keken we uitsluitend en alleen om ons Nederlands Elftal te horen bejubelen natuurlijk. Nou en dat deden ze met boter en suiker, hoor! Met nog een flinke dot slagroom er op ook. Ze prezen het elftal regelrecht de voetbalhemel in. Ze waren fantástic! Koit, Ven Nistelroi, Vendersar, en dan Ven Pursie d’r nog even in, Ven Besten was a wonderful coach. En de Italians waren een shadow van wat ze waren. We hebben genoten. Van de wedstrijd, maar ook van zulk commentaar van over de grens. Van Gelder en consorten hadden we op ’n gegeven moment wel weer even gehad en zo hoor je het ook nog eens van een ander.

Dat de Engelsen zelf niet in het toernooi zitten vind ik nog steeds jammer, hoewel het wel hooligans scheelt, denk ik…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)