Urbi et Orbi…….

In het Mheenpark in onze wijk staat een muur, waar iedereen ‘legaal’ graffiti mag bedrijven. Hij is van ’n flinke afmeting, die muur, dus wie wil kan z’n ei kwijt. Deze week wilde kunstenaar, want dat vind ik ‘m echt wel, Willem-Paul Koenen (27) wel zijn creatieve Paasei kwijt. Hij kan d’r wat van en is een gelovig man. Het werd dus een religieuze afbeelding.

Ik vind echt mooi wat ie gemaakt heeft. Terwijl ik doorgaans graffiti maar geknoei vind en zelden mooi. En illegaal is het bijna altijd. Maar dat schijnt een onderdeel van de kick te zijn.

Wat ik waardeer in deze gelovige spuitgast is, dat hij niet alleen zijn eigen zielenherder heeft afgebeeld, maar ook eieren en paashazen. Voor elk wat wils. Nou, zo hóórt ’t toch ook eigenlijk in een samenleving van gelovigen, ongelovigen, twijfelaars en andersdenkenden onder elkaar…….?

Hoe dan ook: fijne Paasdagen!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)