Paniek in Apeldoorn…..

Valt wel mee, hoor! Maar we waren landelijk nieuws en dat is ook wel weer eens leuk. Wat is er namelijk aan de hand? Ons drinkwater is vervuild. Door een E.coli bacterie, die ze hier gewoon een poepbacterie noemen. Voordat je water uit de kraan kunt gebruiken voor consumptie moet het 3 minuten gekookt worden.

Wat hier in de stad gebeurde was, dat mensen met pallets tegelijk flessen water gingen inslaan. Het bericht, dat verspreid werd door waterbedrijf Vitens op vrijdag rond ’n uur of zes, zorgde ervoor dat mensen de supermarkten bestormden en dat die voor hun sluitingstijd al hun flessenwater, al dan niet met ‘prik’ kwijt waren. Belachelijke toestanden met ruzies en al.

Terwijl er gewoon een kookadvies was gegeven en de verzekering, dat het om een lichte verontreiniging ging. Ze werken zich een slag in de rondte bij het waterbedrijf en inmiddels zijn de vier watervoorraadkelders leeggepompt en gaan schoongemaakt worden en nagekeken of daar of waar anders de problemen vandaan komen. Heb ik het volste vertrouwen in.

We moeten blijven waterkoken tot en met 14 october. Meer werk voor koffie of thee. So what? Die waterjongens hebben meer te doen. Als ik die (best wel ‘zielige’) filmpjes zie van die kindertjes die water moeten halen voor hun moeder uit een smerige waterplas in Afrika, waarvan ze hun babybroertje te drinken moet geven, dan denk ik: nog zieliger, hè die hamsteraars…?

Dat is weer een ander onderwerp, schoon water in Afrika, maar toch…..

1 reactie op “Paniek in Apeldoorn…..

  1. Els

    oktober 7, 2024 at 3:18pm

    Ik dacht dat ze alle vier al leeg waren, maar dat gebeurt een voor een. Vandaar dat het het dagen duurt en zorgvuldig dus!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)