Weerwar

Dat het alweer november is zal niemand zijn ontgaan, maar aan de temperatuur was dat tot nu toe niet echt te merken. Al zeggen alle weermannen- en vrouwen, dat het heel normaal weer is. De warmste oktobermaand sinds 300 jaar, dat vind ik alvast niet normaal en ik ben tuintechnisch ook behoorlijk in de war. Er staat nog van alles uitgebreid te bloeien, dat allang ter ziele had moeten zijn. Ik heb manden met geraniums, die echt nog te mooi zijn om op te ruimen en ik heb de bloembollen maar in de grond gestopt, omdat ze toch ergens moeten blijven. Hopelijk zal de op de verpakking vermelde bloeitijd ’n beetje kloppen.

En je moet er niet aan denken, maar over 14 dagen staat Sinterklaas weer op de kade! De kerstballen en aanverwante artikelen staan ook al ruim uitgestald in warenhuis en tuincentrum. Je kunt er soms letterlijk niet omheen. Als je trouwens denkt met Sinterklaas een verse chocoladeletter te krijgen dan heb je ’t ook behoorlijk mis, want het ding is al bijna een jaar onderweg.

Ik heb geprobeerd bij mezelf een tijdmechanisme in te bouwen. Niet eerder aan de speculaas bij de thee dan wanneer de bijbehorende temperatuur en schemer buiten aanwezig zijn. Maar die dikke brokken zien er erg aantrekkelijk uit, dus dát lukt alvast niet.

De kerstmarkt mijd ik zolang die andere rooie gast niet vertrokken is, want ik ben nog uit de tijd van de tradities. Schoen zetten bij de schoorsteen. Oké, bij de centrale verwarming werd later dat schoorsteenverhaal erg moeilijk te verkopen aan de steeds slimmer wordende kleuters, maar een beetje modder bij de achterdeur en wat omgevallen stoelen maakte een en ander wel weer aannemelijk.

Strooien, dat vergde een top-conditie om van de voordeur, via zogenaamd even ’n boodschapje, zonder te hijgen binnen te komen door de achterdeur. Wel heeft ’t me altijd een beetje dwars gezeten, dat je je kinderen willens en wetens zat te bedonderen, maar het hoorde er bij. Ze hebben er niks aan overgehouden en vertrouwen ons inmiddels wel weer. En bij de kleinkinderen doen we het weer dunnetjes over!

Mijn tijdmechanisme werkt écht niet, hoor! Zo’n Sinterklaasverhaal….
P.S. Ik hoorde net van Peter Timofeeff, dat we wellicht een strenge winter krijgen. Komt alles toch nog goed (sprak zij tevreden!)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)