Biertje….?

blik op de weg

We waren even de stad in vanmiddag, want bij V&D hadden ze een “prijzencircus”. Via de omroepinstallatie werden we aangesproken door een opperstalmeesteres als “Hooggeëerd publiek!” en dan volgde er weer een spetterende aanbieding. Zo nu en dan afgewisseld met dienstmededelingen als “Meneer van Veen, toestel negen! Meneer van Veen, toestel negen!” Wij hadden thuis al bekeken voor welke circusnummers we belangstelling hadden en waren dus snel de piste weer uit.

Toen we weer terugliepen naar de parkeergarage kwamen we in de straat een keurig in het pak zittende donkere jongeman tegen. Onder het lopen dronk hij een pilsje uit een Heinekenblikje. In Apeldoorn kun je daar al een bekeuring voor krijgen, want alcohol nuttigen op straat is verboden. Nou ja, dat had ik voor één blikje bier wel overdreven gevonden.

Maar wat er vervolgens gebeurde! Die knul bukte zich en schoof het lege blikje achter een reclamebord, dat dwars over het trottoir voor een winkel stond. Ik zei zoiets als: “Nóu, zeg!” Hij zag, dat ik zag wat hij deed en hij hoorde mijn reactie, maar hij keek nou niet bepaald betrapt of zo. En drie meter verderop stond een afvalbak.

Eigenlijk had ik ‘m achterna moeten lopen: “Meneer, meneer, u verliest wat!” Maar dat doe je niet…..wie weet heeft ie een mes! Maar het kon ook die meneer Van Veen van toestel negen wel zijn, die z’n lunchrondje maakte…..Je wéét het niet, hè, met die normen en waarden van tegenwoordig……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)