Joost

Na een enerverende dag wachten, want we waren best ongerust over het verloop van de bevalling, is onze derde kleinzoon Joost gearriveerd. Hij ligt in de couveuse met luchtwegproblemen, omdat hij bij z’n eindspurt, om op de wereld te komen, in de knel heeft gezeten. Hij krijgt dus zuurstof, maar ik vertrouw er zonder meer op, dat het helemaal goed komt met ‘m.

Ik heb alleen nog maar een polaroidfoto van hem gezien. Volgens zijn vader past ie maar net in de couveuse met zijn negen pond en tweehonderd gram! Een heel verschil met de te vroeg geboren kindjes, die er ook liggen. We hebben nog nooit zo’n beer in de familie gehad en dat gewicht geeft me ook vertrouwen, dat hij zich wel zal weren.

Onze dochter heeft, na een dag van veel en zwaar werken, toch nog een keizersnee moeten ondergaan en da’s eigenlijk wel zonde van al dat werk. En Joost had ook niet zo in de kreukels hoeven zitten als je het achteraf bekijkt. Maar weet dat maar es van tevoren.

We gaan in ieder geval allemaal lekker slapen nu: moeder, kind, vader (niet te vergeten na deze zenuwendag!) en de oma’s, opa’s en wie zich verder tot de familie mag rekenen van Joost. Zoals zijn broer Stijn, die nog niet weet, dat ie z’n speelgoed voortaan moet delen!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)