Woongenot….

wat zijn de laatste trends en vooral: wat kost het?

Oktober is woonmaand, zeggen ze. Wat je dan de rest van het jaar doet? Nou….huizen, hokken, kamperen, weet ik veel….Maar het is beslist waar, dat je na de zomer aangestoken wordt door een “gezelligmaakvirus”. Ik tenminste wel. Dan besef je ineens dat je, de komende zes maanden zeker, weer veel binnenshuis zult zijn en dat er aan dat binnenhuis best wel wat kan gebeuren.

En dan zijn er woonbeurzen, woonmagazines en woonprogramma’s op tv, die je daar tegen een redelijke vergoeding wel in willen sterken, in dat idee. Vooruit, dan doen we maar weer mee. Ik doe net of ik dat vreselijk vind, maar daar is niks van waar! Toen ik jonger was en daar niemand voor nodig had, om te sjouwen bijvoorbeeld, veranderde ik in één dag mijn hele huis. Wegens geldgebrek met steeds dezelfde spullen, maar een paar planten of een bos bloemen konden er wel af voor de finishing touch. Afgepeigerd, maar zeer voldaan, genoot ik van het resultaat. Technisch gezien had ik nog wel eens een mannelijk persoon nodig als ik weer eens met mijn vingers aan de geluidsapparatuur of een lamp had gezeten, maar verder vermaakte ik me uitstekend met mijn metamorfose.

Gisteren hebben we andere gordijnen gekocht, heerlijk van die kant-en-klare, waar ik alleen de houten ringen maar aan hoef te maken en mijn winterlook is klaar. Of we nog meubels gaan verzetten….ik dacht het niet, maar je weet het nooit. Van het één komt vaak het ander. Ik ga ook nog een muurtje verven boven de trap en daar wat andere schilderijtjes ophangen.

Ik moet zeggen, dat ik ook wel geïnspireerd ben geraakt doordat de riolering weer gerepareerd is en door het besef, dat al je vloeibare afval weer probleemloos je huis verlaat. Je denkt daar nooit over na tot het moment, dat er iets mis mee is! Dus ons huis is weer een toonbeeld van woongenot. Zo noemen ze dat in oktober……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)