Jaartelling……

...en neem d'r zelf ook een!

Vandaag heb ik het wat drukker dan anders, meer boodschappen en zo, want morgen ben ik jarig. Gelukkig op een zaterdag, want met al dat kleine volk in de familie, dat op tijd moet slapen, is het wel handig, dat oma de hele dag te bezichtigen is. Hoewel ik het echt heel leuk vind als mensen aan me denken op zo’n dag, moet ik zelf toch ook altijd denken aan de familie Doorsnee ( mens, wat een oúwe taart word ik toch!) waarin Sophie Steijn alias moeder Doorsnee het schone lied zong:” Als moeder jarig is, dan is het toch zo’n feest….maar voor mij hoeft het niet: ik ben al geweest!”.

Nou, zo erg is het met mij niet, hoor! Maar slingers door de kamer, zoals bij mijn vandaag jarig zijnde overbuurvrouw ( en die is ook al aardig wat keertjes jarig geweest, hoor!) dat hoeft niet. We zijn nooit zo “slingerachtig” geweest. De kinderen vonden het na hun twaalfde erg kinderachtig, de slingers verkleurden trouwens en nieuwe zijn er nooit meer gekomen.

Vroeger zóngen we ook altijd ’s morgens voor de jarige bij zijn of haar bed. Dat gaat ook over. Het werd niet meer op prijs gesteld. Zowel de jarige als de zangers zien er op de vroege morgen niet op hun voordeligst uit en als jarige weet je ook niet hoe of waar je kijken moet, je slapend houden is ook ongeloofwaardig met al die keet, kortom: erg ongemakkelijk allemaal.

We hebben ooit van iemand eens een verjaarskaart gekregen, waar zo’n “happy birthday”- muziekje in zat. Die hebben we jarenlang gebruikt om, als we dan toch niet mochten zingen, om de hoek van de kamerdeur te houden bij het feestvarken. En je hebt echt geen idee hoe láng zo’n batterijtje meegaat! Jaren en jaren en jaren……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)