Essent-iële kerstverlichting….

in brussel kijken ze ook niet op 'n lampje meer of minder met de kerst....

Je hebt kerst en je hebt Christmas en dat is een wereld van verschil. Ik ben meer van de kerst, maar moet wel erg oppassen. Want als je je, zoals Charlotte geheel onvoorbereid laat overvallen door de kerstsfeer, nou, lees maar wat er dan van komt!

Ik vind de kersttijd gezellig, een woord, dat in welke taal dan ook niet te vertalen schijnt te zijn, maar voor veel mensen inherent is aan kneuterig, burgerlijk en vooral Hóllands. Nou, vooruit dan maar. Zolang je je niet al teveel laat beïnvloeden door Rob van Eigen Huis in Puin, Blokker, Intratuin en Ikea en er alleen uitpikt, wat bij jou en je huis past dan valt het allemaal wel mee.

Onze overburen waren gistermiddag met een grote ladder, want het huis is best hoog, bezig de dakrand van hun jaren-zeventig-huis te versieren met zo’n lichtslang. Toen dacht ik : “Doe nou niet al die moeite voor zoiets engs! Straks val je ook nog van die ladder en héb je helemaal niks meer te vieren met de kerst”. Maar weet je: het staat hartstikke leuk! Zelf hebben we een lichtboompje ( ja, ja, van de Blokker!) in de voortuin en dat staat erg leuk als je in het donker onze hoek nadert. Dus het sluipt er wel in, hoor!

Binnen houd ik het wel aardig rustig. De kerstboom en ’n kaarsje zo hier en daar. Tot nu toe, want ik vind ’t allemaal wel leuk, hoewel ik veel spullen dit jaar ook in de doos heb gelaten. We hebben die dakrand aan de overkant ook al. Het gaat allemaal pas aan als het donker is. Net als de tv. die gaat ook pas aan als het avond is. Dat is nog van vroeger, denk ik. Overdag doen we andere dingen.

Ik hoorde ook, dat Essent een wedstrijd heeft uitgeschreven voor het uitbundigst versierde huis met het meeste stroomverbruik. Ik heb net een formulier ingestuurd vanwege de aanschaf van een energiezuinig tft-scherm. Dan krijg ik € 50,- teruggestort. Nou, daar kan ik weer heel wat kerstlampjes van stoken………of was het daar niet voor?

Update!
Het was niet Essent, maar Eneco! Verandert verder niets aan de laatste alinea!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)