Italian connection….

buis en basiliek....

In de Varagids van deze week stond een artikel met Antoine Bodar. Ik had wel eens van hem gehoord, maar kende eigenlijk alleen de naam. Hij is priester en plebaan. Nu zal dat geen toilettenschoonmaker zijn, zo slim ben ik wel, maar omdat ik niet van Roomsen huize ben heb ik het woord even opgezocht. Naweeën van het Dictee, zullen we maar zeggen. Ik weet het nu: als je plebaan bent dan ben je pastoor van een bisschoppelijke kerk. In zijn geval van de Sint Jan in Den Bosch.

Ik heb maar een eenvoudig Prismawoordenboekje bij de computer ( nog uit Lars z’n Havotijd) , de dikke Van Dale staat beneden duur te wezen in de kamer, maar het stond er toch maar mooi in, plebaan. Wel vlak onder het woord playboy, maar dat is toeval natuurlijk.

Antoine Bodar mocht zijn televisievoorkeuren kenbaar maken in de rubriek Buis en Haard. Het begon er al mee, dat hij naar eigen zeggen meer in Italië is dan in Nederland en dat zijn televisie hier te lande al maanden kapot is. Is het dan zo slim, denk ik dan, om zo’n iemand te vragen iets over zijn kijkgedrag te vertellen? Hij houdt van kunst en cultuur, is filosoof, heeft maar liefst negen boeken geschreven en hij kende het boekenprogramma van Zeeman, dat er al tijden niet meer is. Dat krijg je als je televisie kapot is.

Niettemin lijkt hij me een erudiete, aardige man en zijn foto in Vara’s tv-magazine( laat ik geen “gids” meer zeggen) is goed gelukt. Die kan hij in Italië best laten zien…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)