Langs het tuinpad van mijn vader…..

klompendans en balkenbrij....

Ik heb een zwak voor krantenberichtjes, die onder de noemer “bie ons in ’t darp” vallen. Zal de leeftijd wel wezen. Gelukkig is onze krant zo regionaal georiënteerd, dat er veel te genieten valt. Ze vallen administratief wel onder Apeldoorn vaak, maar dorpen zat in deze omgeving. En daar kom je niet zomaar in en zo hoort het ook. Dus ik lees graag over tuinkeuringen, de bijenhoudersvereniging, het schapenscheren, de aanverwante geitenfokvereniging, de oude ambachtenmarkt , meestal voor de toeristen, die mogen er ’s zomers even in, graag zelfs.

Nu is het winter en weer stil. En dan lees je over de krantenbezorger van het dorp, die dat werk al 25 jaar doet, voordat ie aan zijn eigen werk gaat. Omdat onze krant sinds enkele maanden een ochtendkrant is geworden moet hij er nu vroeg zijn bed voor uit. En wat doen zijn dorpsgenoten om dat jubileum te vieren? Die staan nu eens zélf vroeg op en doen zijn krantenwijk voor ‘m. Omdat hij dat 25 jaar zonder mankeren heeft gedaan. Een bord in zijn tuin met: “Deze ouwe zak zit al 25 jaar in ’t krantenvak!” Het zal wel kneuterig zijn, maar dat vind ik nou leuk, zo’n bericht. Ikea, Nawijn, Bush en Irak, toe maar, hoor! Ik hou het even bij de folklore……

1 reactie op “Langs het tuinpad van mijn vader…..

  1. rosalie

    mei 16, 2003 at 9:42am

    waarom staat er niet op hoeveel salaris je krijgt want dat moet ik voor school zoeken en ik kan het niet vinden

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)