Onbeperkt beperkt….

'n gastvrij bakje....

Er wordt binnenkort in Apeldoorn een “gasterij” geopend. Een leuk woord voor een leuk initiatief! De zaak wordt namelijk gerund door bewoners van Groot Schuylenburg, een instelling voor verstandelijk beperkte mensen. Ze hadden al een cadeauwinkeltje “De Maeckery” in de Marktstraat en dat wordt nu uitgebreid met een restaurant “De Binnentuin”, waar je thee, koffie of een frisje kunt gebruiken en waar je kunt lunchen. We gaan er beslist eens heen.

Tijdens een vakantie in Frankrijk zijn we ook eens op een camping terecht gekomen, die gedreven werd door mensen van een dergelijk instituut. En gedreven waren ze, want het zag er pico bello uit allemaal. We hebben toen ook gegeten in het restaurant dat er bij hoorde en dat een eindje verderop lag. De kok was niet gehandicapt en de bedrijfsleider ook niet, maar de bediening en de keukenhulp waren helemaal in handen van mensen van de instelling en dat liep als een trein zo ingewerkt als ze op elkaar waren.

Toen het op afrekenen aankwam en we het meisje, dat ons bediend had, om de rekening vroegen, zei ze: “Er komt zo iemand anders bij u, want ik kan niet rekenen!” Gewoon een mededeling, terwijl ze handig de tafel afruimde. We vonden dat destijds prachtig. Doen, wat je prima kunt en wat niet lukt, nou, dat doet gewoon iemand anders! In Apeldoorn doen ze ’t dus ook zo….Leuk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)