Spiderman….

whoeaaaa..!!

Mensen hebben angsten voor de gekste dingen. Daar wil ik niet lacherig over doen, want het kan een levensgroot probleem zijn, waar je niet zomaar van af bent. Als je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad met een auto, kan ik me voorstellen, dat je eerst een knop moet omzetten, voordat je er zo maar weer instapt. Daar heb ik, een paar niet dramatisch afgelopen aanrijdinkjes daargelaten (even afkloppen!), geen ervaring mee. Mensen met plein-, hoogte-, smet- en andere vrezen zijn te beklagen.

Maar waar ik echt niks van snap is dat mensen bang zijn voor spinnen! Angst voor giftige, tropische spinnen, nou ja, logisch, maar de exemplaren die hier te lande rondlopen, wat is daar nou mis mee? Ik heb me laten vertellen, dat ze nuttig zijn zelfs omdat ze muggen en vliegen vangen. Dat mag van mij.

Nu de deuren en ramen met dat mooie weer overal open staan, komen ze wel eens binnen een kijkje nemen. Ik zet ze dan weer liefdevol terug in de tuin, wens ze een goede reis verder en dat is het dan. Ik heb ook wel eens expres gewacht met ramen lappen, geen straf overigens, omdat er een, weliswaar aan de buitenkant, ’n web had gemaakt in de hoek van het raam. Met de zon en een beetje dauw erop was dat zo’n prachtig gezicht!

Maar ik ken levensgrote, volwassen mannen van tegen de twee meter, die hun móeder roepen om een spin te verwijderen! Waarom? Ze zeggen:”Ja, maar je ziet ‘m zitten, dan kijk je even weg en dan zit ie er ineens niet meer en je weet niet waar hij is gebleven! Misschien kruipt zo’n beest zo in mijn nek of laat ie zich vlak bij mij zakken aan een draadje….!”. En dan griézelen ze echt, de helden, die er geen probleem van maken om met 160 over de snelweg te karren…..en kijk, dat is nou míjn probleem!

4 reacties op “Spiderman….

 1. karin

  juni 10, 2003 at 9:29pm

  nou, ze kijken altijd zo, zo’n blik van: ik ga op je springen. ik weet ook wel dat ze niks doen, maar als ik de kans krijg verdwijnen ze wel in de stofzuiger (of onder mijn schoen, als ik een beetje hoge exemplaren aanheb). maarja, ik rij ook geen 160 op de snelweg, hè?

 2. karin

  juni 11, 2003 at 9:07am

  als je man lid is, telt het dan ook? die rijdt wel 160 overigens.

 3. Micheline

  juni 11, 2003 at 11:06am

  Ik ben er niet echt bang van – al maak ik graag een uitzondering voor die grote harige exemplaren – maar soms schrik ik er zo van. Ik heb wel een week een spin op mijn kantoor gehad, geen kleine, en die sprong op de meest onverwachte momenten op me. Alleen bij mij, niet bij mijn collega’s. En ja, dan schrok ik…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)