Opvoeden is ’n eitje…….

Tessa heet ze......

Onze naaste buren zijn opa en oma van heel wat meer kleinkinderen dan wij. En die zijn ook aardig wat ouder dan die van ons, maar vandaag kregen ze er van een laatbloeiende dochter een kleindochter bij. Dat is ook het enige meisje, de rest is jongens.

De broer van de nieuwgeborene was bij zijn grootouders omdat zijn ouders dus even wat anders te doen hadden. Hij is al zes en heeft de zwangerschap van zijn moeder zeer bewust meebeleefd. Hij wist ook al, dat hij een zusje zou krijgen en heeft dat, een megaprestatie voor een zesjarige, voor iedereen geheim gehouden!

Zijn oma vertelde ons over de schutting over het blijde gebeuren en zei: “Nou, het kind is er, maar nu komt het moeilijkste: opvoeden!”. Ach, dat zijn zo van die oma-wijsheden, die bij ons over en weer tussen de klimroosjes doorgaan…..

Rick, de broer van het nieuwe kind zei heel eigenwijs: “Daar is toch niks aan! Ze eet toch zélf!”. Volgens hem is er weinig verschil tussen voeden en opvoeden. Je geeft het kind te eten en de rest gaat vanzelf……..

1 reactie op “Opvoeden is ’n eitje…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)