Cadeautip……

contant of pinnen....?

Nou, meisjes, tot je 21e krijg je de pil vergoed en daarna zelf betalen, want dan ben je ’n grote meid. Een setje pillen, leuk cadeautje voor je verjaardag, ’n beetje gezellig ingepakt…. Eigenlijk is het leeftijdsdiscriminatie, want ik zou het verstrekken van de pil door het ziekenfonds op heel ander criteria willen beoordelen. Nagaan hoe de omstandigheden van de gebruikster zijn en of hij uitsluitend als anticonceptiemiddel wordt gebruikt, want anders is het gewoon een medicijn, zoals ik mijn pillen tegen hoge bloeddruk vergoed krijg. Terwijl niemand tegen mij zegt:”Mevrouw, ga eens even lijnen en pas uw eetgewoonten aan om te bewijzen dat het daar niet aan ligt, dat u die pillen nodig hebt. Anders vergoeden we ze niet meer”. Els Borst heeft zoiets al eens voorgesteld, dacht ik. Ik doe trouwens niet aan de lijn, maar leef aardig gezond en mijn bloeddruk is op grond van dat het in de familie zit wat aan de hoge kant, maar al jaren stabiel wat te hoog dus ik ben wel blij met die pillen. Ik wacht de volgende move van het kabinet wel af

Zouden we ook toestanden krijgen, dat iemand die rookt als eerste voorwaarde daarmee moet ophouden en als ie dat niet doet, hij geen behandeling van zijn, reeds op het pakje sigaretten aangekondigde, klachten mag verwachten? Ik zou niet graag in de schoenen van een dokter staan, die een patiënt in opdracht moet wegsturen, hoewel dat misschien wel een beetje logisch zou zijn. Het wordt een dure klant dan.

Maar toen mijn zoon laatst een operatie had ondergaan kreeg hij voor de wondbehandeling thuis zes 10×10-gaasjes en een rolletje Leukoplast op recept mee. Niet genoeg natuurlijk en de rest hebben we zelf gehaald en dat kán ook wel, maar dat doet dan weer zo kruidenierderig en halfslachtig aan. Laat het dan helemaal achterwege, want zet dat nou zoden aan de dijk als bezuiniging?

Die lijkt op de Wilnis-dijk, die alleen maar verschuift, maar ondertussen wel alles onder water zet en de mensen onverzekerd met de modder laat zitten. De tandartsen krijgen het vast ook heel rustig als de plannen van het kabinet doorgaan. Iedereen, die al bang was voor de tandarts, wordt dat nu zeker van zijn rekening! Nou ja, is dat tekort aan tandartsen ook meteen opgelost…….

4 reacties op “Cadeautip……

 1. karin

  augustus 29, 2003 at 10:27pm

  ik “mocht” bij de tandarts een rekening van 95 euro betalen voor nog geen half uur werk.
  en ik ga bij voorbaat maar niet meer aan de pil, ik krijg een spiraaltje, ben ik er voor 5 jaar vanaf. tegen die tijd hebben ze vast wel weer wat anders bedacht om te bezuinigen, maar dat zie ik dan wel weer.

 2. E

  augustus 30, 2003 at 11:19pm

  Belachelijk gewoon, mensen met een laag inkomen zullen hier op gaan bezuinigen, met alle gevolgen van dien!

 3. Lars

  augustus 31, 2003 at 6:52pm

  M’n ziekenfondsbetalingen zijn flink gestegen terwijl “de dienstverlening” wordt uitgekleed; in feite een tweede prijsverhoging op rij…

 4. Ravin

  oktober 3, 2003 at 10:37pm

  Te triest eigenlijk, als je je beseft dat alleen de controle (à 18 euro) en het trekken van een kies (à 16 euro) in het ziekenfonds zitten. Voor de rest heb je een tandartsverzekering nodig. Ja, de media zijn niet genuanceerd, maar de na-roepers zijn helemaal jammerlijk.
  Nu zijn we allemaal wel erg arm in Nederland, maar als je om deze bedragen je mondgezondheid op het spel zet…
  Piepen is zo makkelijk.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)