Afdeling nazorg…..

voor niks.....

Afgelopen vrijdag hadden we een kaartje in de bus, waarop stond, dat een firma maandag de spouwmuren van ons huis kwam volspuiten met isolatieschuim. We moesten daartoe de achteringang tot “ons erf” (ja, ’t platteland, hè!) open laten, zodat ze er in konden. We hoefden er niet voor thuis te blijven, zeiden ze (hoewel het maar goed was, dat we dat wel waren, want ze hadden ons water en onze stroom nodig!).

We hebben een paar jaar geleden ons huis van de woningbouwvereniging overgenomen en we dachten dat het een vergissing was en alleen de huurhuizen behandeld moesten worden. Omdat zulke klussen prijzig zijn en we niet op een nota zitten te wachten, waar we niet op gerekend hebben, leek het handig om er maar even een telefoontje aan te wagen.

Toen bleek, dat deze zelfde klus zo’n jaar of acht geleden is gedaan en dat nu bij controle vastgesteld was, dat alle isolatie uit de muren verdwenen was, hetgeen uiteraard niet de bedoeling is in zo’n relatief korte tijd. Het was dus garantie en de firma moest het overdoen. Voor ons alsnog een cadeautje van de woningbouwvereniging.

Ze hebben heel veel gaten geboord in ons huis, het moet een gatenkaas zijn zo zoetjesaan, maar daar hebben ze het isolatieschuim doorheen geperst en nu zijn we dus geïsoleerd zonder dat het ons iets heeft gekost. En de zon gaat ook al voor niks op. Met het geld dat we overhouden kunnen we misschien een extra keertje naar V&D, dat schijnt hard nodig te zijn…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)