Met hetzelfde gemak…..

hij houdt de stand bij, vindt ie leuk.....!

Alles is nog niet verloren! Wie van de week “Dokwerk” heeft gekeken over hoe het toegaat in de Tweede Kamer, heeft gezien met wat voor pakken papier de bodes lopen te sjouwen om rond te delen aan de geachte afgevaardigden, die ook geacht worden dat allemaal te lezen. Voor dat papieroverschot is hier de oplossing.

Een Apeldoornse agrarische student is met een team “eervol” achtste geworden bij het kampioenschap “Propjesgooien” en zoiets haalt bij ons de krant. De man, Pieter Gussenhoven, 22 jaar, durfde zelfs met een prullenbak onder z’n arm (gevuld met propjes, ja) met z’n kop op de foto. Dat getuigt van moed en dat moet je waarderen.

Het lijkt mij een schitterend idee om zo’n kampioenschap, dat alleen in Nederland wordt gehouden, er is geen Europees- of wereldtreffen in deze tak van sport en dat is maar goed ook in verband met ons imago, uit te breiden naar de leden van kabinet en kamer. Eén hele grote prullenbak en dat mag best een beetje design zijn, daar houden ze wel van in het Haagse, en die dan midden in de Kamer en iedereen vanuit z’n blauwe zetel, extra punten voor de achterste rijen natuurlijk, al die bezuinigingsvoorstellen: hup! in de prullenbak!, “prullenbakkéren” zogezegd.

Moet je eens kijken hoe tevreden iedereen daarvan wordt! En de Kampioen natuurlijk op de schouders over het Binnenhof! Pers d’r bij, televisie d’r bij. Ik zie dat helemaal voor me! Moet er trouwens wel ’n vacature komen voor een papierprikker (m/v, liefst allochtone wao-er, flexibele werktijden) want er zal wel es wat náást vallen……….

1 reactie op “Met hetzelfde gemak…..

  1. karin

    september 18, 2003 at 3:18pm

    Hee, Pieter Gussenhoven, oud-leerling van onze school. Wat ze bij ons niet allemaal leren, hè?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)