Mijn pantoffelheld……

pantosloffen....

Vanwege een verjaardag was onze familie weer eens bij elkaar, inclusief de vier kleine neefjes, die uitstekend met elkaar door één deur kunnen. Ook qua afmeting en dat scheelt natuurlijk.

Onze oudste kleinzoon herkende al op zeer jeugdige leeftijd alle letters van het alfabet. Z’n moeder had toen zijn broer nog niet en had alle tijd om hem dat te leren en met hem te oefenen en dat vond ie leuk. Ik koop boekjes, die de jongetjes wat leeftijd betreft een beetje volgen, dus heb ook boekjes met plaatjes, waar het desbetreffende woord onder staat.

Ik dacht dat Stijn dus woorden als “vis”, “bed”, “bad” en “wekker”ook wel echt las. Hij zegt het woord dan op leestoon, de letters een beetje afzonderlijk uitsprekend en dan knalt “vis” er in één keer uit. Gisteren was er ook een plaatje met pantoffels en dat woord stond er ook onder. Hij wees ’t plaatje aan en zei:”S-l-o-ff-e-n”..”Slóffen! Hij zit zijn oma dus grotelijks te beduvelen! Heerlijk! ’t Gaat toch al hard genoeg…….

1 reactie op “Mijn pantoffelheld……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)