Fries stamboek…….

fries raspaardje.....!

Er loopt sinds vandaag hier in huis iemand naast z’n sloffen! Dat komt door een berichtje in de zaterdagkrant. Daarin stond, dat bij relatie- en datingbureaus een stijgende vraag is naar Friese partners. Ze zijn in trek, omdat ze nuchter zijn, (ik weet uit ervaring, dat dat absoluut niet altijd het geval is!) omdat je van ze op aan kunt en ze hun afspraken nakomen.

“Je weet wat je aan ze hebt en ze bedonderen je niet”, zegt een woordvoerster van een relatiebureau in Joure. Die zelf Postma heet waardoor haar woorden als behoorlijk chauvinistisch kunnen worden uitgelegd. De rest van Nederland zou zich dus zorgen moeten maken over hun volksaard. Ik ben in Amsterdam geboren en afkomstig van een Haagse moeder en een Rotterdamse vader. Daar zitten dus heel wat onbetrouwbare randstadgenen in en het resultaat daarvan vind ik zelf wel meevallen eigenlijk.

Maar wat waar is, is waar: mijn Friese echtgenoot is een man, die wat hij in zijn hoofd heeft zitten, niet ergens anders opslaat. Dat kun je met gemak ook “drammen” noemen, hoor! Maar hij krijgt wel van alles voor elkaar altijd en nog snel ook en daar heb ik al vele jaren van geprofiteerd, van die eigenschap. Nuchter is ie ook, maakt ergens niet méér van dan het is en daar heb ik nogal eens ’n handje van. Dus dat is ook goed voor mij. Als je iets met hem afspreekt, kun je er van op aan, dat het gebeurt of dat ie je tijdig laat weten waarom niet. Hij laat je niet in het ongewisse.

En iemand bedonderen zou niet in ‘m opkomen, hij zou niet weten hoe dat moet, denk ik…hoewel….Nou ja, hij zou het niet doén! Dit is toch wel een erg mooi Fries portretje, dat ik aan het schilderen ben, zeg! Ach, onze kinderen hebben een mix van Leeuwarden/Amsterdam en dat lijkt me een mooie cocktail……..

5 reacties op “Fries stamboek…….

 1. els

  december 27, 2003 at 11:12pm

  Zo was mijn stukje ook bedoeld eigenlijk: een compliment aan de Friezen. Maar dat moet je natuurlijk ook weer niet te hard roepen!

 2. Paul

  december 28, 2003 at 4:45pm

  Bedankt voor het compliment!
  Ik ga vandaag maar eens lekker naast mijn schoenen lopen, denk ik.

 3. Aukje

  december 30, 2003 at 2:02pm

  Ik als Friezin heb het nog nooit langer dan drie jaar met een Friese man volgehouden. Of zou dat aan mij liggen…?

 4. Jos Steggerda

  december 31, 2003 at 5:38pm

  Ik woon al weer jaren in Brabant en heb er lekker veel sjans 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)