Hartenjagen…….

hartaanval....?

Zaterdagmiddag hoorden we in een actualiteitenrubriek op de radio een mevrouw vertellen dat ze niet langer langs de deuren wil om te collecteren voor de Hartstichting. Ze was boos. Jarenlang had ze de coördinatie en collectantenwerving verzorgd, geheel op vrijwillige basis en nu had ze gehoord, dat de twee directeuren van de stichting respectievelijk honderdzeventigduizend en honderdtwaalfduizend euro per jaar verdienden. Dat vond ze erg veel om langs de deuren te moeten ophalen en daar deed ze het niet voor, vond ze. Meer collectanten waren van plan het bijltje erbij neer te gooien. Met de landelijke collecteweek in het vooruitzicht een zeer schadelijke ontwikkeling voor de Hartstichting, lijkt me.

In een telefoongesprek met een van die directeuren vanuit de studio, dat mevrouw ook kon volgen, werd om uitleg gevraagd. De directeur vond dat het percentage dat naar de directie ging erg weinig was en dat kwalitatief goede deskundigen veel geld kosten, omdat hun collega’s nou eenmaal óók veel verdienen. Het is op dát niveau geen vrijwilligerswerk! Dat is ook zo. Er moeten miljoenen euro’s worden beheerd en verdeeld over activiteiten en dat is verantwoordelijk werk. Maar is het héél gek, dat ik die mevrouw ook heel goed kan begrijpen? Ze was na het gesprek dan ook niet overtuigd. Misschien strijkt ze haar hand nog over haar hart……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)