Sneeuw, moederdag en kroepoek….

moeder betaalt......

Daar ben ik weer. We hadden een geslaagd weekje met veel muzikaal plezier en daar doen we het natuurlijk voor. Veel leuke mensen ontmoet, waaronder véél kinderen, want het was “tulpvakantie”. Iedereen deed geweldig mee met onze activiteiten en dat werkt voor ons leuk. Lekker veel kunnen lezen en nog gelopen ook.

We hebben allerlei weersomstandigheden gehad: van zon, regen tot een dik pak sneeuw. Geweldig voor al die kinderen natuurlijk! Het was voor de Zwitsers zelf ook heel uitzonderlijk dat er zoveel sneeuw was zo laat in het jaar. Wintersport in mei, verzin het maar! Maar de sleetjes waren zo weer voor de dag gehaald en ze hadden gillend plezier al die koters. De volgende dag was het vanwege de zonnewarmte toch allemaal al weer aardig weg en deden de meibloemetjes gewoon weer of er niks gebeurd was. En dat alles in één week.

Vandaag gingen we weer over tot de orde van de moederdag. Ook die was gezellig en deze moeder is verwend door haar kroost! Waar het vanmiddag ook érg gezellig was trouwens, was bij de afhaal-chinees. Alle moeders hadden kennelijk kook-vrijaf gekregen. “Moeder betaalt!”, riep een man. Het was er zo druk, dat iedereen er een beetje ballorig van werd. Als er een nummer werd afgeroepen riepen ze “Bingo!” en meer van dat soort gein. Er stonden zoveel mannen te wachten, dat ze maar met z’n allen aan het bier gingen. En die chinees maar tappen! We hebben bijna een uur zitten wachten op onze bestelling, maar ik heb me niet verveeld! En moeder hoefde niet te koken dus mij hoor je niet klagen, zelfs niet over de rekening…….!

1 reactie op “Sneeuw, moederdag en kroepoek….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)