Stemwijzen……

stembureaucratisch...?

In één van de wijken hier in Apeldoorn, De Maten, gingen gisteren drie stembureaus later open dan om half 8 ’s morgens. Dat kwam omdat in de scholen, waarin ze gevestigd waren, posters hingen met de mededeling, dat er besmettelijke ziektes rondwaarden onder de leerlingen. O.a. roodvonk en de zogenaamde vijfde kinderziekte. Deze laatste schijnt voor zwangere vrouwen een weliswaar beperkte (maar toch) kans op een miskraam te geven.

De ambtenaren, die het stembureau zouden bemannen die dag, zagen de posters hangen en besloten de GGD te bellen. Die was niet bereikbaar op dat vroege uur. Een uurtje later wel en de dienst verklaarde, dat er niks aan de hand was, het betrof alleen een mededeling voor ouders in geval dat een kind ziekteverschijnselen zou vertonen. De bureaus konden gewoon open.

In de krant stond een reactie van de GGD-arts. Hij had een beetje moeten lachen om de commotie en de bezorgdheid van de stembureaumensen wat overdreven gevonden. “Je kunt in een winkel van Albert Heijn ook een ziekte oplopen”, zei hij. Hij kan het weten, want hij heeft ervoor gestudeerd.

Ik vind de handelwijze van de stembureaumedewerkers erg correct en zorgvuldig. En in het belang van Europa, nou ja, een heel klein stukje dan…….

1 reactie op “Stemwijzen……

  1. Hansje

    juni 14, 2004 at 1:53am

    Dat vind ik ook! En ik vind ’t nogal slordig van de schoolleiding dat ze het stembureau niet van te voren hebben laten weten dat het geen kwaad kon.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)