Jarig……

Onze kleinzoon nummer twee wordt drie jaar vandaag. Het is toevallig ook één van z’n crèchedagen, maar in principe kan een kind niet jariger zijn dan daar! Er wordt altijd veel werk gemaakt van een jarig kind. In het middelpunt van de belangstelling, zingen, tractaties (waar zijn moeder zich voor heeft uitgesloofd!) en ( tot nu toe) heeft ie erg lekker weer dus fijn buiten spelen zit er vandaag ook helemaal in.

Wij gaan om een uur of half zes naar zijn ouderlijk huis. Met de cadeautjes natuurlijk en met een grote stapel pannenkoeken, die ik straks hier thuis ga bakken. Ik houd ze warm in de oven en tegen de afgesproken tijd sjezen we als een pizzakoerier, maar dan op vier wielen en niet door het rode licht of over het fietspad, naar hun huis. Dan hoeven zij niet voor het eten te zorgen en alle visite is ook om die tijd besteld. Het wordt vast gezellig.

Vanmorgen hebben we de ingrediënten voor de bakkerij gehaald bij de supermarkt waar de caissière zei: “Nou, ú gaat pannenkoeken bakken!”. Dat zit er wel in als je vier pakken pannenkoekenmeel, 3 liter melk en een fles stroop op de band zet. En een paar ons bacon, want er zitten liefhebbers van spekpannekoeken bij!

Ik ga dus zo maar eens even beslag maken, eieren er bij. Ik bak wel eens meer pannenkoeken, maar voor vanmiddag moeten het er wel erg veel zijn. Ik heb er zin in! Of ik dat straks ook nog heb in pannenkoeken is de vraag, maar voor een jarige kleinzoon….daar doe je je best voor…..!

4 reacties op “Jarig……

 1. Hansje

  juli 7, 2004 at 11:49pm

  Gefeliciteerd met je kleinzoon (op de valreep)! En handig om het stroop-van-wangetjes-poetsen aan de mensen van de crèche over te laten… 😉

 2. els

  juli 8, 2004 at 5:09pm

  Nee, de pannenkoekentoestand was in zijn ouderlijk huis dus stroop-van-wangetjes poetsen moesten we helemaal zelf doen!

 3. Hansje

  juli 8, 2004 at 9:02pm

  Oeps… lezen is niet mijn sterkste kant, geloof ik. In ieder geval niet om tien voor twaalf. 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)