Lekker weg in eigen land…..

Goudkust.....

We zapten net langs de Postcode-loterij en zagen hoe een ouder echtpaar een prijs won. Martijn Krabbé kwam ‘m brengen en hij zei, dat meneer en mevrouw maar eens even op de bank moesten gaan zitten. Hij begon met te vragen hoelang ze al meededen. Nou, dat was al vanaf het begin. Niet om te winnen, maar omdat er veel zielige kinderen waren die geholpen moesten worden. En dat méénde die man, dat zag je. Ze hadden dan ook zeven loten.

Op elk van die loten was zoiets als tweehonderd-drie-en-twintigduizend euro gevallen en op één ervan ook nog eens de jackpot! Ze wonnen bij elkaar opgeteld een bedrag van ruim drie-en-een-half miljoen. Ze waren er stil van en mevrouw keek eigenlijk alleen maar ongerust naar haar man om te zien of hij die mededeling wel aankon. Voor Martijn kon er nog wel een kusje af als dank, maar daar moest hij wel om vragen! Hij vroeg ook nog of ze wisten wat ze gingen doen. Meneer leefde helemaal op en zei, dat het goed uitkwam allemaal, want ze hadden net een reis geboekt! “Waar naar toe?”, vroeg Martijn. “Naar Appelscha!”, zei de multimiljonair…………Ach, lief, hè?

8 reacties op “Lekker weg in eigen land…..

 1. Hansje

  juli 12, 2004 at 11:13pm

  Heel vertederend, inderdaad. En m’n eerste reactie was dat die prijs wel héél goed terecht is gekomen. Maar als je erover nadenkt… drieëneenhalf miljoen, dat is toch niet te bevatten? Zouden die mensen daar niet ontzettend van in de war raken? Het zal hun leven vast en zeker op z’n kop zetten, en ik weet niet of dat nu wel echt zo prettig is.

 2. els

  juli 13, 2004 at 12:11am

  Dat bedoel ik. Er zullen aasgieren op de loer liggen en ik hoop van harte, dat ze daartegen beschermd zullen worden. Ze hebben misschien wel genoeg aan Appelscha…..

 3. els

  juli 13, 2004 at 12:12am

  @ Karin: ik heb een eindredacteur met een baard.

 4. Aukje

  juli 13, 2004 at 11:03am

  Ik gok dat ze veel weg zullen geven. Aan hun eigen kids, aan goede doelen. En een deel overhouden om te genieten van hun oude dag. Dan hoeven ze ook niet de war te raken van al dat geld.

 5. karin

  juli 13, 2004 at 11:16am

  volgens mij heb ik mijn baby-fotoboek een foto van een schaap in appelscha en daar heb je heel creatief appelschaappelschaapplescha rond geschreven.

 6. els

  juli 13, 2004 at 11:52am

  Ja, zonder drie-en-een-half-miljoen zijn wij met jullie ook verschillende keren in Appelscha geweest!’t Is er leuk.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)