Op een klein stationnetje……

inderdaad....service

Op het Apeldoornse station is geen reizigersloket meer. Als je een kaartje wilt kopen, zonder tussenkomst van een kaartjesautomaat, moet je aansluiten bij de rij mensen, die in de hal van het station bij de kiosk een bekertje koffie of een snackje koopt. Als bijproduct hebben ze daar dan ook spoorkaartjes. Dan moet je bestemming niet al te moeilijk zijn, want ze hebben meer verstand van koffie.

Het blijkt nog niet zo best te lopen met de vernieuwde vorm van dienstverlening van de NS, las ik in de krant. Zo was er een oude mevrouw uit Zoetermeer, die niet zo best met de kaartjesautomaat overweg kon en daarom aan het loket een kaartje wilde kopen, zoals ze dat altijd deed in het rustieke Apeldoorn. En die haar trein miste, omdat de koffie voorging. Er wordt dus gemord door de reizigers.

Er was ook een opgewonden verhaal van een man uit Epe, die met zeven man een evangelisatiereis ging maken naar Marokko. Ze wilden kaartjes vanaf de grens naar Brussel, want vanaf daar gingen ze vliegen. Tót de grens hadden ze al vervoersbewijzen. Bovendien wilden ze retourtjes, die bij terugkomst ook nog geldig zouden zijn. Een ingewikkelde bestelling, waar de kaartjesautomaat dan ook moeite mee had.

Dus óp naar de koffiedames. Die wisten het ook even niet en het evangelisatieclubje dreigde behalve de trein ook het vliegtuig te missen in Brussel. Dat is vervelend natuurlijk, maar hallo! Dat regel je toch van tevoren? Je reist niet naar Staphorst, maar naar Marokko! Daar ga je het evangelie brengen, nota bene! Dat is toch wel een beetje erg veel vertrouwen op de Heer, hoor! En op de service van de Nederlandse Spoorwegen………!

4 reacties op “Op een klein stationnetje……

 1. Hansje

  juli 25, 2004 at 1:46am

  Ja, dat lijkt mij een serieus geval van overschatting van de voorzienigheid.

 2. CasaSpider

  juli 25, 2004 at 6:35pm

  Een ingewikkeld stukje, Elswhere!
  Als ik het goed heb begrepen ben je TEGEN kaartverkoop door koffiedames, maar moeten Epese Evangelisten niet zeuren… 🙂
  Volgens mij moet de NS gewoon met een electronisch tolsysteem komen. Reizigers hebben een chip (met geld) en daar wordt automatisch geld uit weggehaald naarmate men verder reist. Met een beetje goede wil zou die chip zelfs kunnen detecteren of iemand een staanplaats heeft, dan wel in de Eerste Klas zit.
  (Geniaal idee eigenlijk van mij!)

 3. Verbal Jam

  juli 26, 2004 at 6:44pm

  Ik zou als evangelist op weg naar Marokko sowieso geen retourtje nemen. Het is namelijk nog maar zeer de vraag of je wel terugkomt. Bonifatius bij Tanger vermoord, dat werk.
  In die chip heb ik niet zoveel vertrouwen wanneer het om ingewikkelde bestemmingen gaat. Dan boeken ze straks lukraak bedragen van je rekening af omdat ze je via Moskou naar Brussel hebben gestuurd.
  Prachtige illustratie trouwens bij dit stukje! Zelf gemaakt?

 4. els

  juli 27, 2004 at 1:09am

  Zelf gepikt van de Rover-reizigersvereniging Amersfoort, dat plaatje. Vinden ze wel goed, dacht ik, ik was tenslotte óók klagend. En dan hadden ze maar niet zo moeten heten, dat zet aan tot crimineel gedrag.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)