Moord…..

mooi huis.....

Toen ik vanmorgen de keukendeur openzette kwam ik tot de ontdekking, dat ik, toen ik ‘m gisteravond dichttrok en op het nachtslot deed, een paar naaktslakken heb vermorzeld. Ze zaten, verworden tot een ondefinieerbare grijze slijmerige massa, tussen de drempel hun familienaam “weekdier” vreselijk eer aan te doen. Met keukenpapier heb ik ze verwijderd en ter groenbak besteld. Zijn ze toch nog een beetje waar ze horen en hij wordt morgen geleegd. Mijn slachtoffers waren als naaktslak toch al de daklozen van de slakkenwereld .

Ik heb een haat/liefdeverhouding met slakken. Ze vreten je hosta’s en jonge plantjes op, maar hebben ook van die mooie huisjes. Er zijn zoveel verschillende ook en dan vooral in ónze tuin. Ik heb wel eens van die slakkenkorrels gestrooid, ecologisch zeggen ze, maar daar heb ik ondertussen ook alweer andere verhalen over gehoord. Slecht voor de vogels, die er ziek van worden of dood gaan. En van vogels houd ik nog net een ietsje meer dan van slakken. Dus ik strooi niet meer en daar varen ze allemaal wel bij als je de hosta’s niet meerekent.

Fransen doen gekke dingen met slakken. Behalve dat ze ze eten, (daar hoef je trouwens geen Fransman voor te zijn en het woord escargots klinkt minder vies dan slakken, zolang ik maar niet hoef!) houden ze ook wedstrijden slakkenspugen! Alain Jourden, 43 jaar, heeft zondag in Bretagne het kampioenschap gewonnen. Daartoe nam hij een levende slak in zijn mond, nam een aanloop van 20 meter en spuugde zijn slak 9 meter en 38 centimeter ver. Het wereldrecord, ook op zijn naam, staat op 10 meter 40. Hij had dus zijn dag niet.

Er deden 110 deelnemers uit veertien landen aan mee. Beschaafde landen als België, Engeland en Duitsland o.a. Er waren 2000 toeschouwers uit alle windstreken. Het wordt nog wel wat met de wereld. Sport verbroedert……….

2 reacties op “Moord…..

  1. Pollie

    augustus 3, 2004 at 7:59pm

    Pa, mijn zus en ik deden dit altijd met kersenpit spugen in de tuin. wie het verst kon spugen. beter als slakken, is zielig voor die beesten en ook best vies zo’n beest in je mond.

  2. Hansje

    augustus 4, 2004 at 1:29am

    Toch heb ik niet het idee dat dit echt helemaal ‘mijn’ sport zal gaan worden… Zéker niet met slakken. Die hebben altijd iets aandoenlijks, vind ik.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)