Voet- en bitterballen…..

utreg....

Utrecht heeft voor mij iets, omdat mijn kind er woont, maar de voétbalclub FC Utrecht ken ik alleen van de sportprogramma’s op de televisie. Ik was van mijn leven nog nooit naar een voetbalwedstrijd in een echt stadion geweest en laat dat nou vandaag voor het eerst gebeurd zijn! Moeders naar de nieuwe Galgenwaard mét de hele familie!

Onze schoonzoon sponsort met zijn bedrijf de FC Utrecht en ze hebben boven in het stadion een zogeheten “skybox”. Ik moet zeggen dat ze die kamer verhipte gezellig hebben ingericht als een soort bruin café met van alles d’r op en d’r aan en met een fantastisch uitzicht op het veld, waarvandaan je de verrichtingen van Utrecht uitstekend kunt volgen. Ook als je niet zoveel verstand van voetbal hebt. Dat geldt natuurlijk niet voor mij, want ik leef in een mannenhuishouding en dan krijg je zo het een en ander mee.

Er zijn dus slechtere omstandigheden denkbaar om een voetbalwedstrijd te volgen. Meestal wordt de lokatie gebruikt om zakenrelaties te entertainen, maar vandaag werd de familie in de watten gelegd met drankjes en hapjes en ook nog eens een hartstikke leuke wedstrijd! Ze speelden tegen RBC en wonnen met 5-1. Van de Haar was man van de wedstrijd en dat mocht ook wel, want hij maakte drie van de vijf doelpunten.

Het was heerlijk weer en wat is het leuk, zeg, in zo’n vol stadion! Negentien en een half duizend mensen waren d’r en er kan nog meer bij. Een enthousiaste “Bunnik-side”, daar zit duidelijk de vaste supporterskern! Zouden ze die voetballiedjes met mekaar oefenen of zo? Dat gaat zo gedisciplineerd, geweldig! Het fluiten als men het niet met de scheidsrechter eens is óók, trouwens. Ik heb echt genoten, hoor!

Het lijkt me ook best leuk om gewoon op een plastic stoeltje tussen de supporters te zitten als het maar niet naast een trommelende FC-Utrechter hoeft, maar als beginner in een skybox….ach, da’s ook niet verkeerd…..!

6 reacties op “Voet- en bitterballen…..

 1. Lars

  augustus 23, 2004 at 8:48pm

  Ik las vandaag in de Volkskrant dat die rare teksten op het bord een ideetje van de Gemeente Utrecht was. Het waren zinnen van een of andere Amerikaanse dichteres. Klinken waarschijnlijk beter in het Engels, me dunkt…

 2. Hansje

  augustus 23, 2004 at 9:46pm

  Zo heel af en toe ga ik naar een wedstrijd van Ajax, daar woon ik praktisch naast, tenslotte. En ik vind de sfeer in zo’n vol stadion altijd weer fantastisch!
  Ga je nu vaker, denk je?

 3. els

  augustus 24, 2004 at 12:00am

  En Lars, het idee was leuk, vooral omdat het zo mooi gescandeerd werd. Je kunt hele volksstammen tegelijk indoctrineren!

 4. CasaSpider

  augustus 24, 2004 at 12:50am

  Ik zag de wedstrijd op Studio Sport (via BVN). Wat mij opviel waren de reclameborden die links en rechts naast het doel TEGEN de cornerlijn aanstonden. Een van die borden was trouwens van Unit-4 (daar werkt je zoon zeker :-)).
  Pas later viel het me op dat het hier een electronisch bord (projectie?) betreft, dus dat de voetballers daar wel gewoon kunnen lopen.
  Maar het zag er erg vreemd uit op TV…

 5. karin

  augustus 24, 2004 at 9:30am

  ik vind ze hoogst irritant die projectiereclames. maar gelukkig was het “in het echt” nog gewoon met draaiende reclames achter het doel.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)