Duur schuim…..

schuimend sop....

Het is eigenlijk raar, dat achter het woord “reclame” in het woordenboek zowel de uitleg: “aanprijzing” als “beklag” staat. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met die reclames. Ze hebben onderzocht, las ik, hoeveel effect het vaak herhalen van steeds dezelfde reclameboodschap heeft op consumenten. Ze gaan er in ieder geval niet spoorslags door naar de winkel of meteen telefoonnummers bellen als die er bij staan. En na drie keer, zeker als dat kort na elkaar is, veroorzaakt de reclame al ergernis.

Bij ons in de krant staat tussen de advertenties wel eens de aanmoediging, bestemd voor adverteerders: “Herhaling is de kracht van reclame!”. Dat blijkt dus niet waar te zijn. Mensen krijgen er de kriébels van. Ik ben, denk ik zelf, een kritische consument. Denk redelijk vaak: “Ja, hoor, dat zal allemaal wel!” als iets wordt aangeprezen als zijnde onmisbaar in mijn bestaan.

Maar nu ben ik toch wel mooi ergens ingestonken. En omdat het om een schoonmaakmiddel voor het toilet gaat is dat nog aardig toepasselijk ook. Hád ik nou maar eerst de Consumentengids gelezen, die ik anders altijd aardig doorneem, dan had ik gezien, dat ze aan dat artikel een levensgrote “min” toekenden. Het gaat om de Harpic Ready Brush, die ik bij Blokker kocht, omdat die mevrouw op de televisie haar toilet zo blij stond te poetsen ermee en ook omdat ie in de aanbieding was, want zo ben ik dan ook wel weer: graag voor een dubbeltje op de eerste rang.

Een Consumentenbond-testpanel kon er gemiddeld 8 keer de pot mee schoonmaken en dat vonden ze al niet veel, maar ik kwam niet verder dan vier keer. Toen was ie leeg. Nou ben ik een royaal type, hoor, dus daar kwam het ook van. De keren, dat ik met de hand een afwasje doe, knijp ik ook te ruim in de fles en rijst het schuim de pan of de gootsteen uit. Ik ben daarom blij met de vaatwasser, die met een afgepast blokje wasmiddel vaatwast, want dat scheelt ons huishouden handenvol met geld.

Maar koop hem maar niet, die Harpic-snelreiniger, want zelfs als je minder kwistig schoonmaakt dan ik ben je gauw uitgesprietst en hij blijft natuurlijk niet herhaald in de aanbieding. Blokker is niet gék, zeg…….!

4 reacties op “Duur schuim…..

 1. jan

  september 2, 2004 at 7:26pm

  in het italiaans betekent reclamare opeisen. reclame is er om de aandacht op te eisen. die is vooral bedoeld om naamsbekendheid te krijgen, kopen komt later wel. op dat moment geldt er andere regel: koop nooit bij de blokker. zie het weblog van http://www.wereldpeer.nl 😉

 2. els

  september 2, 2004 at 8:12pm

  Ik snap ‘m: herhaling is de kracht van het aandacht opeisen! Je naam d’r inrammen. Ik heb vaak, dat ik, als de dus naam ken en de bijbehorende reclamespot,toch zeker weet dat ik het product nooit zal kopen (al dan niet bij Blokker!). Dan werkt reclame toch anti de bedoeling?

 3. Harpic Ready Brush

  december 28, 2004 at 1:22am

  Ik hebde Harpic Ready Brush niet gekocht maar gekregen, zelfs dat vind ik m niet waard. Wat een onding zeg!!

 4. Wiel

  december 30, 2007 at 6:26pm

  En dan ga je voor een navulling bij BLOKKER.
  Dit artikel is niet meer in ons assortiment.
  Blokker bedankt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)