IJsvogels……

de snelste wint, logisch toch?

Mijn echtgenoot was boos. Nee, jôh, niet op mij! Ik geef geen aanleiding tot enig ongenoegen vandaag. We zaten naar het schaatsen te kijken, vinden we leuk en spannend en het past ook zo geweldig bij ons uitzicht. Het gaat niet zo goed met de Nederlanders en dat mag best eens. Eind van het seizoen dus dat kan gebeuren.

Maar dan gaan die sportverslaggevers die lui interviewen en het liefst een paar minuten nadat ze een wedstrijd hebben verloren. Hoe gauwer hoe mooier. Emoties in de sport. Dan vragen ze zoiets als:”Hoe kwám dat nou?” of “Dat was niet best, hè?”. Ja, verhip, dat weten die jongens zelf ook wel! Terwijl het soms helemaal niet zoveel scheelt met de winnaar. Net naast het podium of, ik zeg maar wat, achtste van de wereld of zo. Van de wéreld!

Ze trainen zich drie keer in de rondte (dat moet ook bij schaatsen) om te winnen en dan gaat het “teleurstellend”. Je verliest, maar dan heb je dat ge-eikel van die sportjournalisten, die met een dure wintertrui aan “op hun luie reet aan de kant zitten”, zo zei onze boze vader het dus daarnet, er als sportman of -vrouw nog eens bovenop.

Ik hoop, dat ze daar érg goed voor betaald krijgen,die schaatsers, want je zou er van gaan stamelen, zoals Wennemars, aan wie je ook nog eens kunt hóren hoe ie zich voelt. Het zal wel in hun contract staan, dat ze antwoord moeten geven op stomme vragen, maar een gevalletje zinvol geweld zou ik me zo nu en dan best kunnen voorstellen. Maar schaatsen blijft een mooie sport……om naar te kijken…….

* Update: Bij de tien kilometer ging het uiteraard helemáál niet slecht met de Nederlanders! Bob de Jong wereldkampioen en Carl Verheijen tweede. En die tweede plaats van Jan Bos op de 1.000 meter was ook keurig. Waar zeuren ze over die verslaggevers….

5 reacties op “IJsvogels……

 1. Henk(ES)

  maart 5, 2005 at 6:06pm

  Ja daar zijn ze soms erg sterk in, in domme vragen. Een paar weken terug vroeg een verslaggever aan de nieuwe gekleurde wereldkampioen (ik ben zijn naam al weer kwijt) bijvoorbeeld: “Hoe voelt dat nu om als kleurling het WK schaatsen te winnen?” Kromme tenen had ik, wat heeft dat er nu mee te maken?

 2. els

  maart 6, 2005 at 12:06pm

  Shanni Davis. En die kromme tene zijn terecht!

 3. jan

  maart 6, 2005 at 4:33pm

  Ik zou nooit sportjournalist willen zijn, gewoon journalist is mij meer dan genoeg. Maar, ik wil het wel voor mijn sportcollega’s opnemen. ’t Feit dat een kleurling een WK schaatsen wint is zo bijzonder dat de vraag natuurlijk wel relevant was.
  Misschien aardig te weten dat Shanni Davis vroeger een shorttracker was. Een sport die hij samen met andere arme kleurlingen beoefende. Hij heeft lang gedacht dat schaatsen typisch iets voor negers was.

 4. Hansje

  maart 7, 2005 at 6:10pm

  Er wordt wel eens geklaagd over de arrogantie van topsporters. Maar ik denk dat de sportverslaggevers veel arroganter zijn – en op het gebied van schaatsen zijn ze inmiddels zó gewend aan winnen dat ze het mooie van een tweede, derde of vierde plaats niet eens meer zien. Jammer – en heel denigrerend tegenover de mensen die eigenlijk een prima prestatie hebben geleverd.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)