On top of the hill…..

the Peakdistrict......

Zaterdagmorgen heel vroeg vertrekken wij per hovercraft uit Hoek van Holland naar Engeland voor een weekje. Naar een huis op een heuvel in het Peakdistrict. Op het boekingsformulier stond, dat we de eigenaar maar moesten bellen om ons het laatste gedeelte van de route uit te laten leggen, want dat was voor de reisorganisatie te warrig. Dat belooft dus avontuur! We hebben een navigatiesysteem in de auto dus we zijn benieuwd of dat het summier aangegeven adres kan vinden.

De beschrijving die mijn man vanavond toen hij haar belde kreeg van mrs. Patterson, een humoristische, spraakzame dame, was inderdaad uitgebreid en ik heb zo goed mogelijk even meegeschreven. We hoefden ons niet te haasten, zei ze. Ze ging tegen teatime wel even kijken of we d’r al waren en zo niet, dan liet ze de sleutels wel in de deur zitten. Dat kan daar dus kennelijk en wat klinkt dat heerlijk vredig!

Ik heb erg veel zin in deze vakantie. Ik hoef niet te rijden, want onze zoon gaat ook mee. Dat linksrijden vind ik namelijk eng, terwijl hij het een fluitje van een cent vindt. Ik ben altijd bang, dat ik uit routine dingen ga doen, die dramatisch zouden kunnen aflopen en vooral de “roundabouts” vind ik griezelig. Van ervaringsdeskundigen hoor ik, dat dat allemaal erg meevalt, omdat je vanzelf meegaat in het verkeer. Nou, dat zie ik dan wel vanaf de achterbank.

Morgen dus nog een druk dagje, want al is het maar een week, er moet toch van alles mee. Mijn zoon kwam trouwens tot de ontdekking, dat we de interland voetbalwedstrijd zouden missen zaterdagavond. Dat kan natuurlijk niet. Er is daar wel een televisie, maar hoe bejaard die is, weet je natuurlijk niet en het programma-aanbod zal beperkt zijn. Hij heeft dus een ambulante schotel op een driepoot geregeld en ons slaapkamertoestelletje gaat mee vanwege de waarschijnlijk ontbrekende scartaansluiting op de televisie van mrs.Patterson. Dat moet dus allemaal wel lukken daar boven op die heuvel.

Ja mensen, hoe ver kun je gaan in je vaderlandsliefde! Ver dus. Maar lekker ver wandelen gaan we ook nog wel, hoor……….!

5 reacties op “On top of the hill…..

  1. Hansje

    juni 3, 2005 at 11:56pm

    Ooooow, wat klinkt dat heerlijk! (sprak zij, lichtelijk jaloers…)
    Heel veel plezier op de achterbank (en vooral ook búiten de auto, tuurlijk). En toi-toi-toi voor oranje, morgen!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)