Knip …knap…..

knipijzer.....

Onze jongste kleinzoon, die volgend jaar maart drie wordt, heeft al een woordenschat waar je “u” tegen zegt. De uitspraak is nog niet “je dát”, maar ik verwonder me er iedere keer weer over hoeveel begrippen hij kan benoemen. Grappig is, dat hij medeklinkers in een woord nog wel eens verwisselt, zodat het een beetje een achterstevorenwoord wordt en van het woord olifant maakt hij een uit zijn mond rollend geluid, zoiets van “ffllnnt” want dat is ‘m te lastig allemaal, maar iedereen weet wat ie bedoelt. Vooral als hij het plaatjesboek er bij heeft. Zijn familie is niet dom, dat scheelt ook.

We hebben sowieso de “ondertiteling” van zijn moeder niet zo vaak meer nodig. Daarom vind ik het geweldig bedacht hoe hij zijn kinderschaartje noemt: “knipijzer”! Heel duidelijk zegt ie dat. Dat verzin je toch niet? Hij dus wel. Ik heb me afgevraagd of iemand in zijn omgeving een schaar misschien zo noemt, maar zijn moeder weet van niks.

Tsss….die Koen! En dan te bedenken dat het nog een plastic schaartje is ook…..!

6 reacties op “Knip …knap…..

 1. els

  oktober 12, 2005 at 11:38pm

  …of bedoelde je dat “muurlaken”? Dat klinkt veel Vlaamser dan knipijzer!

 2. Micheline

  oktober 13, 2005 at 9:55am

  Nee, muurlaken is helemaal zelf bedacht en de (toen) 5-jarige die dat bedacht woont in Apeldoorn. Weinig Vlaams aan.

 3. els

  oktober 13, 2005 at 10:58am

  Zo is dat. Taaltalent woont gewoon in Apeldoorn!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)