Met andere woorden……

nou, dán woon je scheef...!

Soms hoor je wel eens iets creatiefs op taalgebied. Zo hoorden we vanmorgen via de radio een man praten over “scheefwoners”. Dat is zo’n woord, waar Word onherroepelijk een rood golflijntje onder zet.

De man legde ook uit wat dat waren : scheefwoners. Dat zijn mensen, die in een, vaak sociale, huurwoning zitten, die gezien hun inkomen eigenlijk veel te goedkoop voor ze is. Ik denk, dat er daar best veel van zijn. Als je al jaren in een gezellige buurt woont, maar je inkomen, ook doordat moeder, toen de kinderen wat groter werden, betaald haar horizon is gaan verbreden, is gestegen en er in de jaren daarna kinderen het huis uit zijn gegaan, waarom zou je dan verhuizen?

Het lijkt mij niet mogelijk mensen te dwingen hun huis te verlaten uitsluitend omdat ze wat meer verdienen. En op grond van die omstandigheid hun huur verhogen, om nieuwe sociale woningen te kunnen bouwen, werkt natuurlijk zwartwerken en wietplantages in de hand. Gôh, moeilijk onderwerp, hoor, scheefwonen en het is zo’n leúk woord……!

1 reactie op “Met andere woorden……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)