VerBijsterend…..!

Mijn naam is Sofie...aangenaam!

Dát is gek, zeg! Vorige week zijn in een Haarlems ziekenhuis twee meisjes geboren, op dezelfde dag, van wie de vaders precies dezelfde naam hebben: Dennis Bijster. En ze zijn helemaal geen familie van elkaar! Afzonderlijk van elkaar hebben ze hun dochters ook nog eens dezelfde naam gegeven: Sofie.

Grote problemen voor de verpleging, die de gegevens van de kinderen even vlot in de computer wilde zetten en ontdekte dat die gegevens vrijwel identiek waren. In ieder geval zo identiek, dat ze wel eens door elkaar gehaald zouden kunnen worden. Ze hebben de baby’s voor de zekerheid maar een heel eind bij elkaar vandaan gelegd, want je zal als ouders toch de verkeerde Sofie Bijster mee naar huis nemen! Maar dat merk je toch wel als moeder, dacht ik.

Hoewel….ik héb wel eens een verhaal gelezen, waarin dat in het echt zomaar gebeurd was! En daar kwamen ze pas vele jaren later achter, toen het kind ging puberen of zo. Dat ze dachten: “Nee, dat kán geen kind van ons zijn….die zou zoiets nóóit doen!”. Ja, dat krijg je d’r dan van. Maar dat was vroeger. Toen hadden ze nog geen computers, toevallig…….

4 reacties op “VerBijsterend…..!

 1. karin

  november 23, 2005 at 2:34pm

  ze hadden zelfs dezelfde naam gekozen voor als het een jongetje zou zijn.
  en ik zie en hoor mijzelf toch regelmatig terug in de kinderen, hoor!

 2. Sandra

  november 24, 2005 at 2:33pm

  Ja, maar is dat erfelijk of sociaal bepaald, dat terugzien en -horen?
  Als ik Toby tegen zijn Kikker hoor praten dan is Kikker Toby en Toby mij.
  En daar zit genetisch toch echt niets van mij in! (Nee, in Kikker ook niet).

 3. Micheline

  november 25, 2005 at 10:27am

  Waar ik nou ook benieuwd naar was, was hoeveel die vaders nou met elkaar scheelden, of dat ze misschien ook wel op dezelfde dag enzo geboren waren. Ik vond het in elk geval een leuk verhaal.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)