Vertrouwen…..

Mijn hele familie verklaarde me voor gek toen ik vertelde wat ik van plan was met de kale muur van ons hoekhuis, die aan de straatkant ligt. Waar wij zelf dus geen zicht op hebben, maar iedereen die langsrijdt of-loopt wél. Ik wilde daar bloembakken met geraniums aanhangen. En omdat het een muur ter lengte van ons hele huis is, meteen maar een stuk of zes. Dat doet een weekje Zwitserland dus met je.

Ze riepen, dat het een vandalismegevoelige actie zou zijn en dat ik ze daarom hoog zou moeten hangen en dat ik er dan niet bij zou kunnen om water te geven. Ik heb één voor één de bezwaren ontzenuwd. Je moet een beetje vertrouwen in de mensheid hebben en mocht het toch misgaan op dat punt, dan zij het zo, voor die paar tientjes weten we dat dan ook weer. Voor het watergeven neem ik wel een trapje en bovendien zijn geraniums van gewapend beton en zo’n feit is ook nooit weg.

We zijn voortvarend aan de slag gegaan. Eerst de geraniums gehaald, de bakken hadden we al, hydrokorrels voor onderin en verse potgrond. Toen heb ik de bakken beplant met Oostenrijkse hangers met ook wat “staanders” ertussen. Het werd een vrolijk geheel, ik kan niet anders zeggen.

Daarna ben ik met de buren gaan overleggen hoe ik ze zou ophangen: op ’n rijtje, verspringend, schuin aflopend. Ze vonden het bloemetjesgebeuren zo’n goed idee, dat de buurman meteen zijn boormachine ging pakken om de 12 benodigde gaten voor me te boren.

En nu hangen ze d’r dus, mijn bloembakken en het staat erg leuk.Geen kale muur meer en wij zien er eigenlijk alleen wat van als we de deur uitgaan en als we weer thuiskomen, maar dat hindert niet. Het idee was aardig. Andere mensen vinden dat ook. We hebben al leuke reacties gehad. Iemand had het al over “pïmpen”. Ik weet sinds kort wat dat is……

9 reacties op “Vertrouwen…..

 1. cockie

  mei 16, 2006 at 1:49pm

  Wat een ontzettend leuk idee van je!
  (En hee: jij schrijft “pïmpen” met een ¨e;) 🙂

 2. els

  mei 16, 2006 at 4:25pm

  @Cockie: Hoe dat trema op die i van ” p i m p e n ” terecht is gekomen, geen idee. Zal wel Zwitsers zijn of, dat kan ook, deze braille-gekoppelde computer is een beetje royaal met de puntjes geweest!;-)

 3. els

  mei 16, 2006 at 4:29pm

  Mijn commentaar werd trouwens heel puriteins geweigerd doordat het woord p i m p e n er in voorkwam! Maar met spaties ertussen was er niks aan de hand. Geef ze de ruimte….

 4. Hansje

  mei 17, 2006 at 12:02am

  Leuk! En hoezo vandalismegevoelig? De mensen die voorbij lopen of rijden zullen er alleen maar vrolijk van worden, denk ik. 🙂
  (En dat pïmpen is denk ik een kwestie van de puntjes op de i zetten…)

 5. Juu

  mei 17, 2006 at 11:27am

  Ik vraag me altijd af of het meervoud van Geranium
  Gerania is!!!
  Hoe dan ook, ik vind het leuk. Lekker knalkleuren!!!
  Fleurt altijd weer op. Ik hang het liefst ook mn hele huis vol, mn tuin staat al vol, lekker gezellie.

 6. Irene

  mei 18, 2006 at 11:12am

  Dit roept om een foto.
  En bestaat een braillecomputer niet helemaal uit puntjes dan?

 7. Brillie

  mei 18, 2006 at 10:46pm

  Gelijk volhangen. Want die kleine antennebuisjes worden volgens mij toch niet meer gebruikt.

 8. Webwandelaar

  juni 5, 2006 at 10:28pm

  Van bloemen word je altijd een beetje blij.
  Ik vind het een lief idee van je.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)