Hersenkronkel…..

Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik niks met cijfers heb. Ik kan aardig rekenen, vooral ten aanzien van mijn portemonnee, maar dat is toch op een ander niveau dan waarop bijvoorbeeld mijn vader zich bewoog, die accountant was. Daar heb ik dus niets van meegekregen. Belastingaangiftes, om maar iets te noemen, zijn niet aan mij besteed en daar heb ik mijn mensen voor. Overigens wel zeer naaste familie, de cijfergenen hebben gewoon een generatie overgeslagen.

Daarom verbaast het mij zo, dat ik helemaal gek ben van een soort cijferpuzzel, die je vandaag de dag overal tegenkomt: de Sudoku. Ze staan dagelijks in elke krant, die puzzeltjes, in weekbladen, in de tv -gids, in reclameblaadjes. De vorm is natuurlijk ook lekker qua bladvulling. En ik neem zelfs de moeite om een schaar te pakken en ze er uit te knippen. Dan ben je toch behoorlijk bezeten, waar of niet?

Het probleem is wel, dat ik er nog niet zo bedreven in ben. Er gaat er wel eens een goed, hoor, en dan ben ik zeer tevreden, maar hoe ik dan tot dat resultaat gekomen ben, daar heb ik geen idee meer van. Er zit natuurlijk een systeem in, dat weet ik zeker, maar steeds als ik denk, dat ik op de goede weg ben blijken er ineens cijfers verkeerd ingevuld en heb ik dus iets fout gedaan. Een systeem om na te gaan wáár ik dan de mist ben ingegaan heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Ik krijg dan toch behoorlijk de pest in en zet woest een kruis door de hele puzzel en ga iets nuttigs doen, maar dat schiet systematisch gezien dus niet op. Maar het intrigeert me steeds weer! Dat is toch gèk voor iemand die niks met cijfers heeft…..?

9 reacties op “Hersenkronkel…..

 1. els

  juli 20, 2006 at 3:16pm

  @ Carin: bedankt! Alleen al voor het intypen van dat adres!De reacties op de site waren ook leuk. Eén ervan was:je kunt er ook voor kiezen ze helemaal niet te maken, die puzzels. Zover ben ik nog niet. Ik wil een eigen truc!

 2. Hansje

  juli 21, 2006 at 1:35am

  Ik had er ook eentje uitgeknipt omdat je er een leuke prijs mee kon winnen. Eén wat dieper reikende blik op het ding en ik heb ‘m verfrommeld en weggegooid. Niks voor mij.

 3. karin

  juli 21, 2006 at 12:42pm

  ik heb nog ergens een boekje met “light” soduko puzzels liggen, ben heel enthousiast begonnen, maar na 5 vastlopers was het toch niet zo leuk meer. ik kàn natuurlijk alles uitgummen en opnieuw beginnen…

 4. els

  juli 21, 2006 at 1:17pm

  Dat zou natuurlijk wel van een ijzersterk karakter getuigen, cijfermatig dan.

 5. els

  juli 22, 2006 at 1:21am

  Nee, de truc is om in elke verticale en in elke horizontale rij en ook nog in de blokken van 9 vakjes de cijfers 1 t/m 9 maar één keer te laten voorkomen. De uitleg is eenvoudiger dan het doen, voor mij dan,,,,

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)