Róód…..!

Ja, natuurlijk was het een stomme reactie van Zidane, want hij had zich moeten beheersen. Als je als sportief bekend staat als voetballer, je laatste grote wedstrijd speelt en dan onder het toeziend oog van de hele wereld een kopstoot uitdeelt, die er niet om liegt, ben je niet echt handig bezig.

Maar niemand, ook de scheidsrechter niet, heeft gehoord wat die Italiaan tegen hem zei. Naar verluidt schijnt dat iets beledigends te zijn geweest over zijn moeder of zijn zuster en dan kun je wel zo ongeveer nagaan in welke richting zo’n opmerking gaat.

Eigenlijk zouden verbale overtredingen ook moeten kunnen worden bestraft met een rode kaart. Praktisch gezien onmogelijk natuurlijk, ze hebben al moeite genoeg met het juist vaststellen via beeldschermpjes van schwalbes, slidings, al dan niet doelpunten en buitenspelletjes, dus ook nog eens weten wat al die lui tegen mekaar zeggen is niet te doen. En woorden veroorzaken geen zichtbare blessures. Misschien is een flink stel taalkundig goed onderlegde en officieel door de FIFA beëdigde liplezers rond het veld een idee.

Je hoort nogal eens beweren, vooral tegen kinderen, “schelden doet geen zeer”. Nou, mooi wel! Kijk maar eens naar kinderen die op school worden gepest en daar fysiek niets tegenover kunnen stellen. Zoals Zizou dat dus wel kan. Hé, hij houdt toch op met voetballen? Kan ie mooi workshopjes gaan geven…….

2 reacties op “Róód…..!

  1. John

    juli 14, 2006 at 3:54pm

    Totaal onacceptabel wat Zidane heeft gedaan. Ik heb meer dan 25 jaar als scheidsrechter over de velden gelopen en ik kreeg ergere dingen naar mijn hoofd. Als scheidsrechter wordt je geacht daar te allen tijde boven te staan. Van Zidane, als rollmodel, mag dat toch zeker ook worden verwacht. Krokodillentranen achteraf, met de smoes dat hij tenslotte een man is, slaan helemaal nergens op. Dan kun je daarmee alles wel goedpraten. Nee, Zidane heeft zijn eigen balonnetje doorgeprikt.

  2. els

    juli 15, 2006 at 4:54pm

    Natuurlijk praat ik de handeling van Zidane niet goed. Hij zou beter moeten weten. Lees mijn eerste alinea, maar mag verbaal dan alles wel? Dat is toch ook verloedering? Ik weet nog, dat, weliswaar vele jaren geleden, mijn nog zeer jeugdige zoon in Nunspeet of Putten, daar wil ik af zijn, van het veld werd gestuurd omdat hij “klootzak” tegen ’n tegenstander zei. Ik herinner me ook, dat ik het daar toen zeer mee eens was.Maar dat was nog in de tijd, dat ik dacht, dat hij dat soort woorden niet kende. Those were the days……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)