Weer….

Aanstaande zaterdag gaan we weer eens voor een weekje naar Engeland. Om precies te zijn: naar Wales. We hebben een huis gehuurd op het uiterste puntje van Anglesey iets buiten Holyhead. Grenzend aan een vogelreservaat en met uitzicht op de Ierse Zee. Je huurt zo’n huis vanaf een plaatje dus even kijken of dat allemaal klopt kun je niet, maar we hebben goede ervaringen met de organisatie die voor de huizen zorgt dus het lijkt me op voorhand geweldig. We hebben een vuurtoren als buurman.

Vanuit Holyhead vertrekt ook een veerboot naar Dublin dus wie weet verzeilen we daar ook nog ’n dagje.

We gaan met z’n zessen en er gaat een stel jongetjes mee voor wie ’n vliegtuig al niks nieuws meer is dus zal de overtocht per boot wel mooi zijn. We hebben een grote auto gehuurd waar we met z’n allen in kunnen en niet achter elkaar aan hoeven te rijden. Dat is gezelliger en we kunnen elkaar niet kwijtraken. Het is namelijk nog een knap eind van Harwich dwars door Engeland naar Wales. Maar we vertrekken al om voor half acht uit Hoek van Holland en zijn om een uur of 11 in Engeland, waar het dan 10 uur is. Dat hebben die Engelsen mooi geregeld. Dan hebben we de rest van de dag mooi de tijd, we kunnen toch pas aan het eind van de middag in het huis terecht. We gaan ook uitkijken naar kastelen, die hebben ze daar voldoende en de jongens zijn wel van de ridders, harnassen en zwaarden. Dat komt helemaal goed.

Nou, voorlopig gaat deze vrouw maar eens ’n koffer klaarzetten, waar ze gedurende de week van alles in kan mikken, dat beslist niet vergeten mag worden. Met deze warmte kun je je trage en verweekte hersenen minder vertrouwen.

Al lijkt het nu niet nodig, ik zal toch ook maar ’n beetje rekening houden met regen. Het weer in Wales is misschien ook wat minder te vertrouwen, hoewel de weerkaart er wel aardig uitziet. We houden via de satellietschotel de weermannen en weervrouwen aller landen nauwlettend in de gaten. Die programma’s zien er trouwens overal hetzelfde uit. Wolkjes, bliksemschichten, regendruppels en veel zon, een gebarend persoon, die constant de weerkaart in beeld in de weg staat en heen en weer staat te huppen. Maar ja, we merken het wel weer, het weer, al regent het cats and dogs, ik heb er zin in……!

3 reacties op “Weer….

  1. Loes D

    juli 24, 2006 at 11:04pm

    Deze onbekende wenst je een heel fijne week in Wales. Het klinkt allemaal mooi, en het is ook een prachtig land.

  2. Sophie de Vries

    juli 25, 2006 at 2:02pm

    Nog een onbekende die je zal missen Els. Schrijf asjeblieft elke dag even iets op tijdens je verblijf in Engeland. Ik lees elke dag je korte stukjes en geniet daar erg van. Ik wens jullie een heel fijne vakantie.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)