Bosbrand……

We hebben hier al veel bos rond Apeldoorn, maar zaterdag hadden we even er nog een Bos bij. Al campagnevoerend voor zijn Partij verzamelde hij het zaterdagse boodschappenpubliek rond zich op ons Raadhuisplein. Veel mensen namen even ’n fotootje van hem met hun mobieltje want je komt tenslotte niet elke dag zo’n beroemdheid tegen in deze provinciestad.

In de krant stond: ” Even ’n oneliner, een glimlach en wèg was ie weer!”. En zo was het. Hij had nog veel te doen. Ik vraag me dan af of dat gejakker nou veel kiezers oplevert. Als Balkenende even op ’n verhoginkje op het Raadhuisplein komt staan heeft ie net zoveel belangstelling van diezelfde shoppers, want Apeldoorners zijn nieuwsgierig naar bekende koppen. Wat daaruit komt zien of horen ze wel op de televisie of lezen ze in de krant. De aanhang van Rutte komt liever naar Orpheus met ’n hapje en ’n drankje erbij, vooral als het regent.

Het bliksembezoek van Wouter heeft me nog steeds niet overtuigd. Ooit, alweer lang geleden, heeft ie een voorkeursstem van me gekregen, maar nu weet ik het zo net nog niet. Ik vind het stemmen een zeer moeilijke zaak deze keer. De Partij voor (of van?)de Dieren vind ik sympathiek, maar als Wim T.Schippers met z’n gejeuzel begint zetten we de radio even op ‘mute’. Verder denk ik: kijk, er moet veel geregeld worden voor het welzijn van dieren, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar een kamerlid beslist toch over wel méér dan dat? Of je moet mensen ook beesten vinden, dan is er nog wel wat te doen natuurlijk.

Over dieren gesproken: wat een prachtige reddingsactie, hè, met die Marrumse paarden! Ik vond het zo’n schitterend gezicht. Ik las dat zes ruiters er voor hadden gezorgd, dat de kudde aan land werd gebracht. Maar hé, dat waren toevallig wél amazones, hè? Zes stoere Friese meiden! Ze hebben een bloemetje gekregen en hun actie is de hele wereld overgegaan, maar van mij mogen ze zó de Kamer in voor de PvdD!

Over de PvdA moet ik nog even nadenken. Tja, als Bos nou te páárd naar Apeldoorn was gekomen…….

****Ik had hier een best wel leuk bewegend plaatje van een dravend paard staan. Ik werd zelf zó moe van dat beest dat ik ’t heb weggehaald. Hij staat weer op stal. Wel zo rustig…..

3 reacties op “Bosbrand……

 1. Smile

  november 6, 2006 at 10:52pm

  Ach, Sinterklaas is elk jaar te paard maar die vind ik ook niet zo sympathiek dit jaar. Coopertest, tsk.

 2. els

  november 7, 2006 at 9:25am

  Heb ik iets gemist? Leg es uit s.v.p.over die Coopertest….

 3. jan

  november 7, 2006 at 4:55pm

  Jammer dat die Friese paarden waarschijnlijk geslacht gaan worden. Daar zou Bos iets tegen moeten doen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)