Graf…..

Hoewel ik niet zoveel met het koningshuis heb, zijn Pieter en Margriet deze week 40 jaar in gehuwde staat bij elkaar en dan kun je even niet om ze heen. Bovendien ereburgers van Apeldoorn geworden. Niet alleen plaatselijk nieuws, maar ook landelijk nieuws zijn ze.

Onze dochter had wel eens leuke verhalen over de tijd, dat hun zonen op de school zaten waar zij werkt. De jongens waren prinsen, dus hadden ze “bewakers” vanwege de veiligheid. Ze werden overal gevolgd. Als ze in de les zaten hadden die mannen natuurlijk geen klap te doen en hielpen dan de conciërge om de schoolkrant in elkaar te nieten of briefjes te vouwen voor de ouderavond. De jongens maakten er trouwens een sport van om die mensen om de tuin te leiden en ‘m ongezien te smeren.

Het revalidatiecentrum waar ik werkte grenst aan Het Loo, dus onze klanten wandelden regelmatig in de Kroondomeinen. Keurig met een betaalde wandelkaart. Maar daar kwamen ze dan soms Pieter tegen met z’n honden, die dan op hoge toon vroeg wat ze daar deden. Dat was niet aardig van BB-Boze Buurman. Margriet was wel aardig. Die kwam een keer bij ons op de thee als buurvrouw en was zeer geïnteresseerd in wat we allemaal deden revalidatiegewijs.Gewoon een leuk mens, met de nadruk op gewoon.

We zagen een reportage over de hele familie in de Oostenrijkse sneeuw en dat zag er best gezellig uit. Met z’n allen in de arrenslee. Ze werden ook even geïnterviewd allemaal en toen werd aan Pieter de vraag gesteld of ie nou niet graag “prins” zou zijn geworden toen hij met Margriet trouwde. Daar moest hij even over nadenken, maar Margriet gaf al antwoord: “Ach, hij is nou toch professor!”. De schat. “Begint ook met pr”, zei Pieter.

Zijn kleinkinderen noemen hem Papiet, want hij wil geen opa genoemd worden. “Opa? Dan sta je toch al met één been in het graf ! “, zegt hij. Een zeer onveilige postitie voor iemand die veiligheid doceert……..

1 reactie op “Graf…..

  1. Smile

    januari 16, 2007 at 4:25pm

    Werkt je dochter er nog? Dan is ze een collega van mijn vriendin!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)