*Kiele, kiele, Koeweit…

Vanaf vandaag is de exploratie en productie van dagelijks 4,5 miljoen kubieke meter Nederlands gas in handen van de Abu Dhabi National Energy Company TAQA. Dat je ’t maar weet als je de piepers staat te koken. En Corus, je weet wel, eigenlijk De Hoogovens, gaat overgenomen worden door een Indiase gigant en Het Kruidvat, en wat is er nou Hollandser dan dat goedkope Kruidvat, blijkt allang Chinees eigendom te zijn. En zo zal er nog wel veel meer zijn, dat vanwege de economie niet zo Nederlands is als wij denken.

We mérken er ook weinig van, maar toch vind ik het een vreemd idee. Globalisering ja, net wat u zegt en ik denk ook veel te kneuterig en ouderwets in Verkade, Heijn, Fokker, Philips, Douwe Egberts en Van Doorne.

Maar bij de Hoogovens lopen ze mekaar al op te stoken (en daar zijn ze goed in, in stoken!) dat ze binnenkort allemaal met een rooie stip op hun voorhoofd moeten lopen. Nou ja, ’t is bijna carnaval, dus kan dat eigenlijk best.

* Koeweit is niet hetzelfde als de Verenigde Arabische Emiraten, maar toen ik het las van dat gas moest ik ineens aan Farce Majeur denken in die lange Arabische jurken…….!

1 reactie op “*Kiele, kiele, Koeweit…

  1. Brillie

    februari 3, 2007 at 1:39am

    En dan hebben we het nog niet eens over ons drinkwater gehad. Dat komt ook van ver.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)