Mobilisatie…….

Onze zoon Lars heeft een nieuwe foon. Dat is het woord: foon. Ik erfde vandaag zijn oude. Meestal gaan erfenissen van ouder naar jonger, maar nu dan even andersom. Ik moet me nog even ‘ergens’ aanmelden, maar dan ben ik een moderne mobiel bereikbare oma. En vind ik dat leuk? Ja, dat vind ik leuk.

Ik kreeg vanmiddag een snelcursus mobieliteit en de opdracht flink te studeren en te oefenen. Ik zat bij de uitleg dan ook met een blocnote op schoot en heb van alles opgeschreven, want het zal me toch niet gebeuren dat ik later nog dingen moet navragen. Dan val ik meteen door de mand natuurlijk.

Ik weet in ieder geval al wel hoe ik moet bellen en hoe ik een gesprek moet aannemen. De basishandelingen zijn geregeld. Lars heeft bij het schoonmaken van zijn telefoon z’n zeer lange telefoonlijst er uit gehaald, maar tot mijn genoegen de namen van de mensen die we gezamenlijk kennen alvast laten staan. En ik weet wat ik moet doen om er zelf ook een indrukwekkende lijst namen van te maken. Ik ga ook iedereen mijn 06-nummer doorgeven, want ik wil wel gebeld worden natuurlijk.

Er zit een zeer beschaafde beltoon in de telefoon, maar dat had ik ook niet anders verwacht van Lars. Z’n zus is een fan van Rammstein en dat is te horen als haar telefoon gaat.Zij verandert de ringtone nogal eens. Je weet bij haar altijd wanneer Sinterklaas weer in het land is of kerstmis in aantocht. Gezellig, hoor, maar zulke fratsen zal ik niet uithalen, dat weet ik nu al.

Je kunt ook foto’s maken met mijn foon. Volgens Lars valt de kwaliteit wat tegen, maar dat het kán, ik vind het zonder meer een mirakel. Sms-en heb ik ook geleerd. Ik weet hoe het moet, maar of ik het ooit fanatiek zal gaan doen, weet ik nog niet. Ik moet zo vreselijk aan de X-factor denken en zo. Ik wil best hip doen, maar laat me eerst maar even. Die kleine toetsjes, waarvan ik het idee heb, dat ik er met mijn echt niet dikke vingers drie tegelijk raak, ik moet er aan wennen. Maar eigenlijk lukt ’t al best aardig. Nou ja, oefening baart kunst. Hij is opgeladen, mijn mobiel. Nu ik nog…….

3 reacties op “Mobilisatie…….

  1. Brillie

    februari 21, 2007 at 9:47pm

    Het is net wat je met een mobiel wilt doen. En dat kan je dan zo uit het handboek halen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)