Op zoek naar het zesde zintuig…..

“Er is echt wel meer tussen hemel en aarde, hoor!”, zeggen mensen nog wel eens. Dat wil ik best geloven, maar het is toch wazige materie voor mij, hoor, al dat gepraat over aura’s, vibraties, doorgekregen boodschappen en sferen en zo. Ik ben er niet geschikt voor. Terwijl ik wel weet dat er mensen zijn, die sensibelgewijs gewoon meer ontwikkeld zijn. Maar ik denk dan dat veel zaken, die onverklaarbaar lijken, door toeval, samenvallen van omstandigheden, deductie en het paraat hebben van enig gezond verstand te verklaren zijn. Maar ik geef toe: soms wéét je ’t niet.

Om daar enig inzicht in te krijgen volgen we al een paar weken bij de KRO de ‘zoektocht naar het zesde zintuig’. Een groep kandidaten wordt daarin getest in hoeverre hun zesde zintuig ze in staat stelt van alles op te lossen, tot moorden aan toe, gebeurtenissen uit het soms verre verleden te analyseren, te verklaren of mensen zwanger zijn, misdadig of in het bezit van een donorhart, kortom de meest vreemde zaken aan het licht te brengen.

Als ze erin slagen dat met succes te doen komen ze een ronde verder. Er valt er elke week een af, die er niks van gebakken heeft en ik vraag me af of ze dan meteen hun bloeiende praktijkje als medium kunnen opheffen, want het is toch geen reclame zoiets, maar ja, dat zie ik te nuchter, denk ik.

Vanavond werd bekend wie als laatste drie overgebleven kandidaten ‘de finale’ hadden gehaald. Die drie waren zeer verguld met hun succes. Er werd getoond hoe ze alledrie dolgelukkig naar huis belden om het thuisfront te vertellen, dat ze ‘door’ waren. Een van de dames belde naar haar oude moeder. “Mam, met mij. Ik heb ’t gehááld! Ik zit in de finale!”, waarop die zei: “Dat wist je toch zeker al? Je bent helderziend!”. Ik bedoel maar, een mens naar mijn hart, die moeder…….

5 reacties op “Op zoek naar het zesde zintuig…..

 1. inge

  april 2, 2007 at 9:12am

  hahaha dat is idd een goeie !
  ik weet ook nooit wat ik er van moet denken… aan de ene kant denk ik ‘wat een onzin’, aan de andere kant denk ik ‘waarom zou t niet kunnen’ ? ben er ook nog niet uit, dus…

 2. Irene

  april 2, 2007 at 9:29am

  Als er eens iets nou echt es een keer heel toevallig is, kun je zeker zijn dat er iemand roept: dat kan geen toeval meer zijn, of: toeval bestaat niet. En iemand die beweert dat ze het gewoon voelde aankomen.
  Got, wat heb ik een hekel aan die bullshit. Gelukkig zijn er ook van die nuchtere moeders. 🙂

 3. boonstra

  april 9, 2007 at 12:18pm

  het is zoals het geloof je moet het geloven doe je dat niet is het geen geloof meer

 4. Anoniem

  april 9, 2007 at 12:20pm

  ik gelof dat er meer is tussen hemel en aarde
  .wolken.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)