Geurig…..

Als ik lees, dat Jan Smit een eigen “geurlijn” krijgt, dan denk ik: “Douche dan eens wat vaker!”. Of misschien zijn het je sokken. Je hoort tegenwoordig van die rare woorden, waar je associaties bij krijgt, zoals bij “geurlijn”. Dan denk ik ook meer aan een hond die z’n poot optilt.

Creatief taalgebruik vind ik alleen maar leuk, hoor, daar niet van. Maar nou las ik gisteren weer het werkwoord “dopingbiechten”. Ook een vondst, maar dat is natuurlijk geen blijvertje. Als alle (ex-)wielrenners uitgebiecht zijn dan kan zo’n woord weer van de mat. Of ze moeten Γ‘lle sporten gaan doorlichten, want dan zijn ze nog wel even bezig. Zelfs schakers en dammers zullen wel eens een Red Bull achterover slaan om wakker te blijven en hoe ver moet je gaan?

Ik zat van de week bij een lunchafspraak trouwens naast een mecanicien van een wielerploeg van visueel beperkte tandemrijders. Aardige man, kon leuk vertellen, maar ja, die had het alleen maar over spaken, tandwielen, velgjes en bandjes en dronk karnemelk. Qua dopingbiechten niks aan te beleven eigenlijk……

5 reacties op “Geurig…..

 1. Irene

  mei 27, 2007 at 9:30pm

  Haha, “douche dan eens wat vaker”. Prima reactie volgens mij. πŸ™‚

 2. ijsbrand

  mei 28, 2007 at 12:19am

  Dammers en schakers moeten tegenwoordig inderdaad naar de dopingcontrole. Heeft te maken met de status van hun bond, als sportbond. En dus de subsidies die de bondsbonsjes zo hopen veilig te stellen. Een top-dammer als Ton Sijbrands wil alleen daarom al niet meer meedoen aan kampioenschappen.

 3. Tat (Tikt)

  mei 28, 2007 at 11:26pm

  De ‘lijn’ heeft slechts betrekking op wat je allemaal met die geur kunt doen; het in zeep stoppen, in wasgel, eau de toilette, parfum, aftershave, bodylotion en welk ander marketingprodukt dan ook.
  Bij mij komt die associatie van geurende sokken en vaker douchen gelukkig helemaal niet boven πŸ˜‰
  Jan Smit echter, zorgt in het geheel niet voor een lekkere odeur op mijn humeur (a)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)