Sloopvergunning……..

In de krant lazen we vanmorgen, dat er groepen jongeren zijn, die een nieuwe hobby hebben: een Center Parcs bungalow huren, je vol laten lopen met drank voor de nodige moed en kracht, die bungalow ‘verbouwen’ en de meubels opstoken in de open haard. Een en ander wordt creatief gefilmd en even zo creatief op internet gezet. Kicken!

Volgens de directie van Center Parcs worden er per jaar zo’n 10 bungalows ongeschikt gemaakt voor bewoning door dergelijke activiteiten. Een voordeel is, dat ze naam en adres hebben van degene die de bungalow geboekt heeft, zodat, als ze geluk hebben, de rekening voor het herstel van een en ander ook kan worden ingediend, maar ik vraag me af: waarom doen mensen zoiets? Slopen, vernielen, de beuk er in, de brand er in, ik begrijp ’t niet! Dat zo’n club jongens na verblijf de afwas laten staan, het hoort niet en is niet volgens de Center Parcs regels, maar als je gezopen hebt kan dat voorkomen. Maar gewoon alles aan gort!?

Maar zie: het door ons zeer gewaardeerde en toch best wel ‘opvoedkundige’ “Klokhuis” heeft tegenwoordig een item “Slopen doe je zo”. Of het zo heet weet ik niet precies, maar tenminste iets van gelijke strekking. Daarin wordt elke keer op een andere manier een auto naar de andere wereld geholpen. Met een wetenschappelijk tintje natuurlijk. Ze laten zien hoe je zoiets sloopt: met vuur, met waterkracht, door er ’n betonblok op te laten vallen, in de ijzerpers, met laser en nog wel andere manieren ook. “Don’t try this at home” zal best een achterliggende gedachte zijn, maar ondertussen is het interessant voor terroristjes. De uitzinnige vreugde van de nog jonge presentator, als het wéér gelukt is om de auto aan barrels te krijgen, is hoogst opmerkelijk.

Opvoedkundig kan ik ’t niet vinden: kinderen, die toch de doelgroep zijn van Het Klokhuis, enthousiast te maken hoe je iets naar de filistijnen kan helpen, daar krijg je verdorie toch Center Parcs huisjesslopers van……..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)