Vrijheidsberoving……

Als ze de vrije woensdagmiddag gaan afschaffen, zoals is voorgesteld, dus alle schooldagen even lang, dan zal er van ‘bewegen’ door de jeugd nog minder terecht komen, denk ik. Want op woensdagmiddag gaan/moeten kinderen naar ballet, naar paardrijden, naar tennis (ligt ook een beetje aan de laag van de bevolking natuurlijk) naar voetbal en, dat is maar een klein béétje bewegen, maar toch, naar muziekles. Maar waar halen de stakkerdjes dan de tijd vandaan om dat allemaal te blijven doen? Zónde van het geld ook, waar papa en mama hard voor moeten werken!

Maar wat moet dat moet. Er is namelijk geen opvang genoeg voor de kindertjes op woensdagmiddag en anders worden het zwerfkinderen, nou, en je weet wat daar in de meeste gevallen van terecht komt.Maar, als je nou kinderen hebt, hè, dan moet je toch zélf regelen dat alles goed komt? Of ben ik nou uit de tijd? Ik denk, dat kinderen die vrije middag, die niet voor niks midden in de week zit, hard nodig hebben. Om te spelen bijvoorbeeld. Ik herinner me hoe we uitkeken naar die vrije tijd. We maakten afspraken met vriendjes om van alles te gaan doen. Oké, ik moest ook ’n uurtje naar pianoles, maar verder lag zo’n middag maagdelijk voor je.

De tijden zijn veranderd, dat weet ik ook wel, zo eenvoudig als het klinkt is het niet meer. Maar kinderen van nu hebben zoveel meer indrukken te verwerken dan wij toen, die kun je die “vluchtheuvel” midden in de week toch niet afnemen! Dan leveren volwássenen maar es wat in.

Ik weet hoe hondsmoe onze kleine kleinzonen waren als ze van een peuterdienstregeling moesten overstappen naar de school met z’n ‘lange’ dagen. Daar had ik echt medelijden mee. Want wat is nou vier jaar? Ze zitten ook zó in het ritme, hoor, omdat het leuk is op school. Maar vermoeiend is het wel. Nee, doe maar niet, dat van die woensdagmiddag……

2 reacties op “Vrijheidsberoving……

  1. catharina

    juni 19, 2007 at 7:22pm

    Groot gelijk hoor. De kinderen hebben woensdagmiddag echt nodig als “vluchtheuvel”.

  2. karin

    juni 20, 2007 at 8:33am

    ik heb m’n plicht betreffende de wachtlijsten voor opvang alvast gedaan, ze gaan zowel op woensdag als vrijdag naar de opvang. maar inderdaad is het vermoeiend voor het grut, ze kijken altijd erg blij als “we niet twee keer naar school moeten”.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)